Sudan: Un atacator a ucis două gărzi de la palatul prezidenţial, după care a fost omorât de serviciile de pază

Un bărbat a atacat mortal sâmbătă doi soldaţi ce asigurau paza palatului prezidenţial din Khartoum, după care a fost ucis de serviciile de securitate sudaneze, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Sudanului, citat de Reuters şi AFP.

08 nov. 2014, 13:56
Sudan: Un atacator a ucis două gărzi de la palatul prezidenţial, după care a fost omorât de serviciile de pază

Un atacator a ucis două gărzi de la palatul prezidenţial din Sudan, după care a fost omorât de serviciile de pază. Preşedintele Omar Hassan al-Bashir nu se afla în Palatul Republican din Khartoum în momentul atacului, a precizat purtătorul de cuvânt Emad Sid-Ahmed.

”Bărbatul a ignorat somaţia de a se opri şi a fost împuşcat mortal. Doi soldaţi au fost ucişi în timpul atacului comis de o persoană care pare a avea tulburări psihice”, a adăugat Sid-Ahmed.

Purtătorul de cuvânt al armatei sudaneze, colonelul Al-Sawarmi Khalid, a spus că numele atacatorului este Salah Haroun, originar din oraşul Kadougli, din provincia Kordofan-Sud. El a atacat cu un cuţit pe una dintre gărzi, i-a luat arma acesteia şi apoi a împuşcat încă un soldat din garda prezidenţială sudaneză.

”Subliniem că situaţia de la palatul prezidenţial a revenit la normal”, a menţionat Khalid.