Suedezii caută INTENS un IRAKIAN bănuit că ar pune la cale un ATAC TERORIST

Autoritățile sudeze sunt angrenate într-o "căutare intensă" a unui bărbat suspectat că plănuiește un atac terorist, dar serviciile de securitate nu au confirmat informațiile din media conform cărora acesta ar avea legături cu gruparea Statul Islamic.

19 nov. 2015, 13:13
Suedezii caută INTENS un IRAKIAN bănuit că ar pune la cale un ATAC TERORIST

„Cunoaștem informațiile din media despre o persoană care este căutată în Suedia, dar întrucât investigația este una clasificată nu pot comenta”, a declarat pentru DPA Mark Vadasz, din cadrul Sapo. Un mandat de arestare a fost emis miercuri pe numele bărbatului, care este încă în libertate.

Ziarele suedeze Expressen și Aftonbladet au publicat joi o fotografie a suspectului, precizând că aceasta a fost distribuită agenților de poliție în patrulare.

Potrivit informațiilor, suspectul este un cetățean irakian în vârstă de circa 25 de ani. El a călătorit spre Suedia prin Germania după ce a părăsit Irakul, notează ziarele. Informațiile difuzate nu au fost comentate de reprezentantul Sapo.

Citeşte şi Suedia ridică nivelul de alertă teroristă

Mats Lofving, din cadrul poliției naționale, a declarat pentru televiziunea suedeză că publicarea fotografiilor ar putea duce la primirea de informații din partea publicului, dar a precizat că bărbatul trebuie considerat doar suspect.

Între timp, poliția din Norvegia vecină a fost și ea notificată pentru a-l căuta pe suspect, relatează agenția de știri NTB.

Serviciile de securitate suedeze au ridicat miercuri nivelul alertei teroriste la al doilea cel mai ridicat grad, dintre cele cinci existente în Suedia.