Suedia recunoaşte PALESTINA. Israelul e ofensat: Relaţia cu Orientul, mai grea decât montarea mobilei Ikea

Israelul şi-a rechemat joi ambasadorul de la Stockholm pentru consultări după recunoaşterea oficială de către Suedia a statului Palestina. Suedia a recunoscut, joi, statul Palestina, devenind astfel prima ţară europeană care a făcut un asemenea gest, în plină ofensivă a jihadiştilor.

30 oct. 2014, 18:23
Suedia recunoaşte PALESTINA. Israelul e ofensat: Relaţia cu Orientul, mai grea decât montarea mobilei Ikea

‘Această decizie reflectă cu adevărat iritarea şi supărarea noastră faţă de o decizie inutilă care nu contribuie la posibilitatea reluării negocierilor’ (israeliano-palestiniene), a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Emmanuel Nahshon, comentând despre decizia neaşteptată a Suediei.

Ambasadorul israelian, Isaac Bachman, în funcţie din 2012, a fost rechemat pentru o perioadă nedeterminată, a mai spus oficialul israelian.

Citeşte şi Suedia NU mai COOPEREAZĂ MILITAR cu Rusia pentru că ACŢIONEAZĂ PROVOCATOR în regiunea baltică

Şefa diplomaţiei suedeze Margot Wallstrom a anunţat joi că guvernul său recunoaşte prin decret statul Palestina.  Israelul a calificat decizia ca fiind una ‘nefericită’ şi de natură să ‘întărească elementele extremiste şi politica de respingere a palestinienilor’.

‘Guvernul suedez trebuie să înţeleagă faptul că relaţiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea de mobilă Ikea şi că trebuie acţionat în acest domeniu cu responsabilitate şi sensibilitate’, a afirmat şeful diplomaţiei israeliene Avigdor Lieberman.