Suedia a suspendat plăţile către Pfizer şi e pe cale să declanşeze un scandal uriaş. Vrea explicaţii despre numărul de doze de vaccin din fiecare flacon

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon.

26 ian. 2021, 13:57
Suedia a suspendat plăţile către Pfizer şi e pe cale să declanşeze un scandal uriaş. Vrea explicaţii despre numărul de doze de vaccin din fiecare flacon

Suedia vrea lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite. Guvernul de la Stockholm doreşte acum ca Uniunea Europeană şi Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze sunt conţinute într-un flacon.

Până acum, noi am spus companiei că trebuie să aşteptăm cu facturile care sunt disponibile până obţinem claritate despre ce se aplică„, a spus epidemiologul-şef Anders Tegnell pentru Dagens Nyheter. „Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că numărul de doze primite este mai mic, pentru acelaşi preţ„, a declarat şi coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Citeşte şi Suedia schimbă strategia anti-COVID-19 după ce circa 10.000 de persoane au murit. Se impun restricţii dure

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru şase doze per flacon.

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

Citeşte şi Israel resimte deja efectele pozitive ale vaccinului Pfizer. La trei săptămâni după prima doză, numărul spitalizărilor a scăzut cu 60% în rândul persoanelor de peste 60 de ani


loading...