Suedia: Incident armat la Stockholm. Doi bărbaţi au fost ucişi

Doi bărbați au murit în noaptea de miercuri spre joi din cauza unor răni provocate de gloanțe în Kista, suburbie din nord-vestul capitalei suedeze Stockholm, relatează site-ul de știri thelocal.se.

09 mart. 2017, 09:02
Suedia: Incident armat la Stockholm. Doi bărbaţi au fost ucişi

Incidentul armat a avut loc într-o zonă rezidențială din apropierea unei școli din Kista.”La 22:06 am fost alertați că în Kista au fost găsiți doi oameni cu răni provocate de gloanțe. Apelantul a menționat că o mașină a demarat în trombă”, a declarat Anna Westberg, purtătoare de cuvânt a poliției din Stockholm.

La scurt timp după primirea apelului, polițiștii s-au deplasat la locul tragediei, de unde i-au transportat pe cei doi bărbați la spitalul universitar Karolinska fără a mai aștepta ambulanța. Unul dintre cei doi bărbați a murit la o oră după incidentul armat, iar celălalt joi în jurul orei locale 04:00 (03:00 GMT).

Potrivit cotidianului suedez Aftonbladet, cei doi bărbați fuseseră împușcați în cap, dar informația nu a fost deocamdată confirmată de poliție.

În acest caz a fost lansată o anchetă, dar nu au fost operate arestări. Poliția suedeză a afirmat că nu dorește să facă speculații legate de motivele incidentului armat, însă nu a exclus o eventuală reglare de conturi între bande infracționale.

Anchetatorii investighează și o eventuală legătură cu un dublu asasinat comis în timpul acestei săptămâni în zona orașului Stockholm.