Suedia introduce pentru prima dată certificatul de vaccinare COVID. Unde va fi prezentat de la 1 decembrie

Suedia va introduce de la 1 decembrie certificatul de vaccinare COVID. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-COV 2 în Europa, a anunţat miercuri guvernul suedez.

17 nov. 2021, 19:24
Suedia introduce pentru prima dată certificatul de vaccinare COVID. Unde va fi prezentat de la 1 decembrie

Suedia introduce pentru prima dată certificatul de vaccinare COVID. Măsura se va aplica la evenimente în interior la care participă peste 100 de persoane. Aplicarea aceste măsuri nu este însă obligatorie, subliniază Guvernul suedez.

Însă organizatorul unui eveniment cu peste 100 de persoane care nu aplică această măsură este obligat, atunci, să aplice alte măsuri, mai stricte.

Suedia înregistrează în prezent puţine cazuri de COVID-19, spre deosebire de multe ţări europene, ”nu este izolată de restul lumii”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă. Certificatele de vaccinare au fost folosite doar pentru deplasările în afara ţării.

Certificatul de vaccinare nu este obligatoriu la restaurantele şi barurile din Suedia.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare obligatoriu ar putea fi ilegal în Uniunea Europeană. Un consilier european trage semnalul de alarmă: România riscă amenzi de un milion de euro pe zi!

Suedia s-a remarcat în criza cauzată de pandemia de coronavirus prin lipsa carantinei şi o strategie bazată mai degrabă pe recomandări decât pe măsuri coercitive.

De la sfârşitul lunii septembrie, Suedia a ridicat aproape toate restricţiile anti-COVID ca urmare a numărului mare de persoane vaccinate şi unei situaţii epidemiologice bune.

În prezent, Suedia are o rată a incidenţei de 85,8 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) – una dintre cele mai mici din Europa – şi se află cu mult în urma Norvegiei şi Danemarcei, care înregistrează în prezent o creştere a cazurilor de COVID-19, după ce au renunţat la mare parte din măsurile sanitare.

Citeşte şi: Germania revine la restricţii: Doar vaccinarea nu poate opri valul de COVID-19