Suedia, prima formă de lockdown de la începutul pandemiei. Ce restricţie majoră a impus guvernul de la Stockholm

Suedia va interzice vânzarea de alcool după ora 22.00 în baruri și restaurante, începând cu 20 noiembrie. Aceasta este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la începutul pandemiei.

11 nov. 2020, 17:19
Suedia, prima formă de lockdown de la începutul pandemiei. Ce restricţie majoră a impus guvernul de la Stockholm

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie. „Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară„, a declarat premierul Stefan Lofven. Măsura va rămâne în vigoare cel puţin până în luna februarie, anunţă autorităţile de la Stockholm.

Citeşte şi Marea Britanie a depăşit 50.000 de morţi de coronavirus. 595 de decese s-au înregistrat numai în ultimele 24 de ore

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței. Premierul Lofven a declarat că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă recomandările nu dau rezultate.

În ultima săptămână, numărul infectărilor a atins un nou record, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări. Numărul mediu de infectări zilnice în Suedia a ajuns la 4.000. 


loading...