Suedia, prima ţară europeană care acordă azil tuturor solicitanţilor sirieni

Suedia a decis să acorde azil tuturor solicitanţilor sirieni, devenind astfel prima ţară europeană care ia o astfel de măsură, transmite AFP.

03 sept. 2013, 16:46
Suedia, prima ţară europeană care acordă azil tuturor solicitanţilor sirieni

Toţi solicitanţii de azil sirieni care vor depune o cererea în Suedia vor fi acceptaţi”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru migraţie.

Potrivit sursei citate, Agenţia pentru migraţie a luat această decizie „deoarece consideră că violenţele din Siria nu vor lua sfârşit în viitorul apropiat”.

Din 2012, Suedia a primit circa 14.700 de solicitanţi de azil sirieni, din care aproape jumătate au primit un permis provizoriu de tren ani. Agenţia estimează că marea majoritate a persoanelor originare din Siria care deţin în prezent un permis provizoriu vor solicita permis permanent, singurul care permite depunerea unei cereri pentru reîntregirea familiei.

Suedia a primit în 2012 cel mai mare număr de solicitanţi de azil din 1992 şi de la conflictul iugoslav, cu un aflux de aproape 8.000 de sirieni. Institutul naţional de statistică din Suedia a indicat 44.000 de cereri de azil depuse de solicitanţi din 130 de ţări, cu 48% mai mult decât în 2011.