SUEDIA-ROMÂNIA. Mircea Lucescu i-a învins de două ori pe nordici: „Putem bate şi acum la Stockholm”

SUEDIA-ROMÂNIA. Naţionala de fotbal a României debutează sâmbătă în preliminariile EURO 2020, urmând să joace de la ora 19.00, la Stockholm, împotriva reprezentativei Suediei.

20 mart. 2019, 09:17
SUEDIA-ROMÂNIA. Mircea Lucescu i-a învins de două ori pe nordici: „Putem bate şi acum la Stockholm”

SUEDIA-ROMÂNIA. „Noi nu putem să ne îndepărtăm de sitlul nostru de joc. Dacă vrem să facem alt stil de joc, cu siguranță suntem în inferioritate. Fizic ne depășesc total. Din punct de vedere al disponibilității de a alerga, de a se bate, de a forța contrele, ne sunt superiori. La fel și în jocul aerian. Noi suntem printre cei mai buni pasatori din Europa. Ca să poți pasa bine trebuie să te și sincronizezi bine. Trebuie să ai și jucători care se completează bine. Îi putem bate. Sunt convins că vom face un rezultat bun” a declarat Mircea Lucescu într-o intervenție telefonică la Digi Sport Matinal.

SUEDIA-ROMÂNIA. Mircea Lucescu a vorbit și despre cele două victorii obținute de naționala României cu el pe bancă, în fața suedezilor, în calificările pentru Euro 1984. Tricolorii s-au impus cu 2-0 la București și cu 1-0 la Stockholm. „Nu au știut ce să mai facă atunci când noi construiam jocul din apărare. Nu puteau să facă un presing general. I-am plimbat între fundașii centrali și mijlocași. Până la golul acela am mai avut câteva ocazii. Până la urmă asta spuneau: practic n-au știut ce să facă la tipul nostru de joc. S-a impus acest stil de joc. Am făcut o temporizare plecând din spate, folosind absolut tot terenul de joc” a mai precizat Mircea Lucescu.