Senatorii din Comisia de cultură au picat testul Eminescu VIDEO

Senatorii din Comisia de cultură şi-au întrerupt vacanţa pentru a celebra 163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Ajunşi la lucrări, senatorii au dat de jurnaliştii curioşi să afle cât de proaspete le sunt în minte poeziile poetului naţional. Unii dintre ei nu s-au dovedit însă capabili să îngaime măcar câteva titluri ale poeziilor poetului.

15 ian. 2013, 15:45
Senatorii din Comisia de cultură au picat testul Eminescu VIDEO

Ciprian Rogojan (PDL) şi-a dovedit calităţile atletice pe holurile Parlamentului încercând să scape de presă dornică să-i smulgă măcar titlul unei poezii. În zadar, însă. Rogojan are, însă, asigurat locul în cultura română, fiind mai bine cunoscut sub numele de Cici de la trupa Sistem.

Liberalul Octavian Motoc nu a fugit de ziarişti şi a recunoscut cu francheţe că proza lui Eminescu nu prea a citit-o. „Despre proza eminesciană nu pot să spun mare lucru şi ar fi incorect să spun că…”, a mărturisit Motoc.

De recitat versuri din Eminescu nici nu a fost vorba. „Nu vă aşteptaţi astăzi să recităm poezii sau să cântăm pe versuri din Eminescu. Nu ăsta este scopul acestei întâlniri”, a spus preşedintele comisiei, Georgică Severin (PDL), tăindu-le avântul celor care, poate, veniseră cu un volum de poezii după ei, în speranţa că o să fie ca la cenaclul liceului.

Eminescu se bucură totuşi de aprecierea parlamentarilor. „A existat Mihai Eminescu şi restul românilor. Cam aşa o văd eu”, a declarat Damian Drăghici (PSD), într-un excesiv acces de smerenie.