Suflă şi-n iaurt: Franţa a intărit măsurile de securitate după atacurile sângeroase de marţi

Franța a luat măsuri de consolidare a securităţii după atacurile succesive ce s-au soldat cu zeci de răniţi din rândul populaţiei.

23 dec. 2014, 14:57
Suflă şi-n iaurt: Franţa a intărit măsurile de securitate după atacurile sângeroase de marţi

Astfel, începând de marţi, au fost mobilizaţi aproximativ 300 de militari ce vor fi desfăşuraţi în locurile publice şi 780 pe tot teritoriul Franţei, după cum a informat premierul francez, Manuel Valls.

Premierul francez a ţinut să precizeze că atacurile succesive nu au avut nicio legătură între ele și nu este vorba despre amenințări teroriste. Valls le-a cerut totuşi francezilor să fie vigilenţi şi să îşi păstreze sângele rece.

Aceste măsuri de securitate fac parte din programul de securitate Vigipirate, iar în perioada sărbătorilor, efectivele patrulelor publice vor fi sporite, mai ales în zonele cele mai frecventate, cum sunt şi centrele comerciale, unde se adună foarte mulţi oameni mai ales în această perioadă şi, de asemenea, gările, aeroporturile şi zonele de centru ale oraşelor.

Citeşte şi Caz ŞOCANT în Franţa. Mai mulţi oameni, RĂNIŢI după ce un şofer i-a lovit INTENŢIONAT VIDEO

Trei atacuri succesive s-au produs sâmbătă, duminică şi luni, în trei localităţi din Franţa, de către indivizi izolaţi. Aceste atacuri s-au soldat cu 26 de răniţi – zece la Nantes, 13 la Dijon şi trei agenţi în localitatea Joue-les-Tours.

Potrivit anchetatorilor, motivația islamistă pare a fi valabilă doar în cazul atacului de sâmbătă, premierul Valls afirmând la rândul său că nu poate fi vorba de acte de terorism.