SULEYMAN MAGNIFICUL: Secretul sultanului

SULEYMAN MAGNIFICUL. Halit Ergenc, interpretul sultanului Suleyman, din serialul “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”, si-a cucerit milioanele de fani din lumea intreaga nu doar cu incredibilul sau talent actoricesc, ci si cu sinceritatea de care da dovada. Nepierzand nicio clipa contactul cu realitatea, in ciuda isteriei pe care a provocat-o la nivel planetar, artistul a vorbit mereu deschis despre problemele cu care s-a confruntat la inceputul carierei, dar si despre relatia delicata pe care a avut-o cu tatal sau.

11 sept. 2014, 11:39
SULEYMAN MAGNIFICUL: Secretul sultanului

SULEYMAN MAGNIFICUL. “Mi se spune «Jumatatea goala », aceasta este porecla mea”, a marturisit de curand Ergenc. “Asta, pentru ca mereu jumatatea  goala a paharului. De exemplu, daca fac ceva frumos, sunt bucuros, desigur, dar si cumva paralizat de teama. O voce interioara parca imi spune: «Te-ai descurcat bine! Data viitoare crezi ca poti face mai mult?». Niciodata nu sunt multumit de mine. Am multe temeri. Mi-e teama ca, intr-un singur moment, tot ce e frumos se poate narui”, a explicat  interpretul lui Suleyman Magnificul. “Oamenii cred ca toata viata mea am facut roluri precum cele din «Zerda», «Aliye», «O mie si una de nopti » sau « Suleyman Magnificul», scrie Naţional.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Secretul ultimului sezon al serialului din Turcia

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cel de-al patrulea sezon al productiei fenomen „Suleyman Magnificul –Sub domnia iubirii” contine punctul culminant al intregii naratiuni, dar si deznodamantul unei epopei care ii poarta pe telespectatori in culisele luptei pentru putere in Orientul secolului al XVI-lea, cand otomanii amenintau crestinatatea si devenisera o superputere a lumii, scrie wowbiz.ro.

Orbit de intrigi si de propriul orgoliu, sultanul Suleyman alege intre putere si iubirea pentru familie si isi ucide fiul, pe Mustafa. Decizia sangeroasa il va zgudui puternic pe sultan si va declansa o serie de evenimente dramatice.

Actiunea din acest ultim sezon are ca punct central planul de de asasinare a lui Hurrem (Vahide Percin Gordum), pus la cale de catre Capitanul Piri (Arif Erkin), sustinatorul din umbra al lui Mustafa (Mehmet Gunsur) la tron. Insa, in urma unui ambuscade in care este prinsa sotia Sultanului, Hurrem scapa cu viata, dar nu si Jupaneasa Afife (Sabina Toziya).

SULEYMAN MAGNIFICUL: Ce a fost în ultimul episod

Se fac ultimele pregatiri pentru campania militara. Chiar daca fiul sau Cihangir renuntase la ideea de a-si urma tatal in expeditie, Suleyman decide sa-l ia si pe el la lupta.

Pe de alta parte, Mihrimah planuieste in secret uciderea lui Elkas, pe campul de lupta.

Intalnirea din tabara militara dintre Suleyman si Mustafa nu este una fericita. Suleyman ii reproseaza fiului casatoria cu Mihrunisa, considerata o fapta care demostreaza slabiciune.

Ramas sa apere palatul, Selim pare din ce in ce mai fascinat de putere. Se si vede urmasul la tron al lui Suleyman desi stie ca Baiazid este principalul favorit sa preia puterea dupa moartea marelui sultan.

Pe campul de lupta are loc un atentat la viata lui Suleyman insa sultanul este aparat de sabiile lui Mustafa si Baiazid. Scapat de pericol, Suleyman devine suspicios pe Mustafa pentru ca acesta nu i-a spus despre atentat desi stia dinainte ca va avea loc.

Boala sultanului, tinuta secret de Afife, pare sa devina din ce in ce mai grava.

O intamplare neasteptata are loc in preajma palatului. Hurrem si Afife merg sa viziteze moscheea inaltata in memoria lui Mehmet insa cad prada unui atentat organizat de Piri Reis.

Hurrem si Afife sunt prinse sub o avalansa de pietre. Sutana Hurrem isi revine din accident insa ramane cu o amnezie asupra celor intamplate. Nu acelasi lucru se poate spune despre Afife care a fost ranita foarte grav.

Simtindu-si sfarsitul aproape, Afife ii marturiseste lui Hurrem ca Suleyman este grav bolnav.

In paralel, sultanul da semne din ce in ce mai multe de slabiciune, in fata propriilor fii si a armatei.