Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea să recunoască înfrangerea şi să contribuie la consolidarea PDL

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, duminică, agenţiei Mediafax, că susţinătorii Elenei Udrea şi echipa acesteia ar trebui să recunoască înfrângerea de la Convenţie şi să contribuie la consolidarea PDL în viitor.

24 mart. 2013, 13:11
Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea să recunoască înfrangerea şi să contribuie la consolidarea PDL

Susţinătorii şi echipa Elenei Udrea ar trebui să recunoască înfrângerea şi să contribuie la consolidarea partidului în viitor. Eu am convingerea că atât aleşii locali cât şi reprezentanţii în Parlamentul României care fac parte din echipa de susţinere a Elenei Udrea pun înainte de toate interesul PDL„, a declarat Sulfina Barbu, agenţiei Mediafax.

În opinia acesteia, reprezentanţii moţiuni Elenei Udrea au adus „deservicii” partidului, care se traduc prin lipsa de încredere în proprii rerezentanţi în Comisia de numărare a voturilor.

Aceste deservicii aduse de reprezentanţii moţiunii doamnei Udrea, care se traduc prin lipsa de încredere în proprii reprezentanţi în comisia de numărare a voturilor, trebuie compensate printr-o reconsiderare a poziţiei„, a adăugat Barbu.

Ea a arătat că rezultatul votui este de neconstestat şi că partidul a decis, prin vot, că preşedintele PDL este Vasiel Blaga, la o diferenţă de 330 de voturi faţă de Elena Udrea.

În această campanie internă din partid cel mai corect candidat a fost Vasile Blaga care din loialitate faţă de partid nu a dat replici unor atacuri nedrepte. Din acest moment consider că toţi membri PDL trebuie să respecte votul dat de delegaţii acestui partid la Convenţie şi să pună umărul la consolidarea partidului„, a mai spus Sulfina Barbu.

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

Membrii Comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL au analizat, sâmbătă noaptea, contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).