Suma colosală pe care o avea de plătit un român pentru o cursă Uber de câțiva kilometri. „Odată cu popularitatea a scăzut și calitatea serviciului”

O mulțime de români folosesc aplicațiile de ridesharing ca să ajungă la destinațiile dorite, înlocuind clasicele taxiuri.

19 sept. 2023, 09:10
Suma colosală pe care o avea de plătit un român pentru o cursă Uber de câțiva kilometri. „Odată cu popularitatea a scăzut și calitatea serviciului”

Mulți aleg să călătorească cu Uber sau Bolt pentru că tarifele sunt mai mici față de mașinile de taxi, dar și pentru că se pot comanda curse mult mai ușor prin aplicație.

Totuși, recent, un client a trecut printr-o experiență foarte neplăcută. Un clujean a aterizat pe aeroport și a vrut să comande Uber ca să ajungă acasă. Când să apese „comanda cursa”, a observat suma astronomică pe care o avea de achitat.

Citește și Câți bani poate face un șofer de la Bolt pe lună. Suma pe care o încasează dacă lucrează zilnic

Cât avea de achitat clujeanul pentru o cursă Uber de câțiva kilometri

De la aeroportul Cluj-Napoca până acasă, adică pentru o cursă de câțiva kilometri, clientul ar fi avut de achitat 170 de lei, fiindcă cererea era ridicată.

”Mai țineți minte când era mai ieftin să mergi cu Uber/Bolt? Acum ieși mai ieftin doar dacă ai ceva promoții/discounturi. De ultimele 4 ori când am mers la aeroport anul asta am comandat taxi, era mult mai ieftin”, a scris bărbatul în mediul online.

Internauții au răspuns imediat la postarea lui și s-au plâns, la rândul lor, de calitatea serviciilor oferită de cele mai cunoscute aplicații de ridesharing.

Citește și Taximetriștii din țară protestează! Uber și Bolt, acuzate de concurență neloială: „Au funcţionat ilegal neplătind taxe şi impozite de miliarde de euro la statul român”

”Nu știu de Uber, mie întotdeauna mi s-a părut mai scump comparativ cu Bolt, iar șoferii mereu sunt un dezastru. Mi s-a întâmplat de atâtea ori să anuleze comenzi fără motiv, sau să nu se miște șoferii din loc mai mult de 20 de minute, timp în care mai bine luăm autobuzul”, a spus un internaut.

”Bolt într-adevăr s-a cam stricat, dar n-ai ce să îi faci. Ăsta e defectul ride sharingului. Odată cu popularitatea a scăzut și calitatea serviciului”, a comentat un altul.

”Cineva din familie care face Bolt și Uber mi-a zis o chestie urâtă, cum că e un grup pe WhatsApp unde ei se înțeleg să se pună offline la ore-cheie că să crească cererea și prețul. Acuma dacă e pe bune, nu știu”, a adăugat un alt utilizator.