Suma derizorie acordată soțului Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu câți bani va trebui bărbatul să aibă grijă de cei trei copii lăsați fără mamă

Soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani, a primit o sumă derizorie de la autoritățile locale, sub formă de compensație pentru pierderea suferită. Acești bani ar trebui să îl ajute pe bărbat în creșterea celor trei copii minori, după ce aceștia au rămas orfani de mamă.

10 sept. 2023, 12:10
Suma derizorie acordată soțului Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu câți bani va trebui bărbatul să aibă grijă de cei trei copii lăsați fără mamă
Suma derizorie acordată soțului Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu câți bani va trebui bărbatul să aibă grijă de cei trei copii lăsați fără mamă

Consiliul Judeţean Botoșani a decis alocarea unui ajutor financiar soţului Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoşani, după ce a fost ignorată de cadrele medicale ore în șir. Gabriel Ivanov va folosi banii, respectiv 30.000 de lei, pentru îngrijirea celor trei copii minori pe care îi are în grijă.

Citește și: „Eu sunt Alexandra” s-a transformat în „Sprijin pentru Alexandra”. Românii sunt rugaţi să ajute familia tinerei moarte cu zile în maternitaea din Botoşani

Suma infimă primită de soțul Alexandrei, mămica moartă la Botoșani

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi sângerări. După ce i s-au făcut analizele și a fost băgată la perfuzii, cadrele medicale nu s-au mai îngrijit de ea. Starea ei de sănătate a început să se altereze, timp în care tânăra a încercat să ia legătura atât cu medicul curant, cât și cu cel de gardă, însă niciunul nu a fost disponibil pentru a o consulta.

Mămica a trei copii le-a trimis mesaje persoanelor dragi, spunându-le că nu poate respira și că are dureri atroce, dar și că nimeni nu se ocupă de ea. Timp de aproximativ 7 ore, tânăra s-a chinuit pe un pat de spital, singură și fără nicio observație a cadrelor medicale, potrivit raportului preliminar al Direcției de Sănătate Publică Botoșani. Din păcate, vineri dimineața, după o hemoragie masivă, Alexandra a murit pe secția de ATI a Maternității Botoșani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra în cauză.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În urma finalizării anchetelor, atât ale spitalului cât și ale DSP au ieșit la iveală grave nereguli. Potrivit raportului DSP nu au fost notate în foaia de investigații intervenții terapeutice și manevre de îngrijire. În plus, așa cum arată și reprezentanții spitalului, medicul de gardă de la Maternitate nu a considerat necesară evacuarea sarcinii, deși era vorba despre un făt de trei luni oprit din ovoluție.

„Doamna doctor nu a venit decât la ora 1:00 să vadă pacienta. Asistenta a condus pacienta de patru ori la baie, pacienta s-a plâns, în jurul orei 5:00 și a insistat să fie chiuretată iar la ora 5:11 s-a sunat medicul de gardă și s-a comunicat faptul că pacienta insistă să se intervină chirurgical. Medicul a recomandat continuarea supravegherii pacientului și că nu se impune intervenția. S-a comunicat doar telefonic”, a precizat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean.

Citește și: Vasile Bănescu (BOR), mesaj dur după moartea tinerei în maternitatea Botoşani: „Moartea înlăcrimatei Alexandra ne privește (în ochi) pe toți”