Suma uriașă cheltuită de primarul din Botoșani pentru a planta florile preferate ale amantei sale în centrul orașului

Noi detalii ies la iveală în cazul telenovelei de iubire care l-a dus pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, la DNA. Denunțătorul edilului spune că acesta a plantat în centrul orașului florile preferate ale amantei sale. Acum ies la iveală și sumele cheltuite de primar pentru plăcerea amantei: 79.000 de euro pentru cei 35.000 de bulbi de crini imperiali și lalele, potrivit presei locale. Firma care s-a ocupa de planterea florile spune însă că nu e vorba de o sumă așa mare.

07 feb. 2024, 09:30
Suma uriașă cheltuită de primarul din Botoșani pentru a planta florile preferate ale amantei sale în centrul orașului

12.000 de bulbi de crini imperiali și peste 23.000 de bulbi de lalele au înfrumusețat bulevardul Mihai Eminescu din Botoșani. Oamenii s-au bucurat de frumusețea florilor, însă detaliile din spatele alegerii acestor flori au stârnit numeroase reacții. Primarul Cosmin Andrei a ales acest flori tocmai pentru că sunt preferatele amantei sale, pe care a și ajutat-o să se angajeze la primărie.

”Botosanenii ar trebui sa fie multumiti si fericiti. Flori din alea nu ar fi pupat Botosaniul in mod normal. Asta cu florile, normal ca ii ceva nu e normal. Măcar sunt frumoase si arata bine bulevardul. Daca punea trandafiri erau pe vremea lui Ceaușeascu, arată bine bulevardul cu florile astea ca datorita sotiei mele”, a spus soțul încornorat.

Amenajarea orașului cu florile preferate ale femeii care i-a sucit mințile primarului a costat însă o adevărată avere. Potrivit presei locale care a publicat mai multe documente, plantarea și întreținerea florilor au costat primăria nu mai puțin de 79.000 de euro.

Într-un document aflat pe site-ul Primăriei Botoșani, denumit „programul anual al achizițiilor publice 2022”, datat august 2022, apare o primă sumă alocată refacerii spațiului verde de pe bulevardul Mihai Eminescu din oraș. Achiziția ocupă poziția 36 în dreptul contractelor de lucrări, cu un cost care se ridică la peste 318.000 de lei, echivalentul a aproape 64.000 de euro.

Apoi, în 28 noiembrie 2022, o firmă din Suceava câștigă contractul de 129.500 de lei – peste 150.000 de lei cu TVA – pentru „Reabilitare și modernizare spațiu verde bulevardul M. Eminescu tronson Liceul de Artă „Ștefan Luchian”. Acesta este disponibil în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Conform ziarului Monitorul de Botoșani, suma de 129.500 de lei, echivalentul a 26.000 de euro, a implicat cumpărarea a 11.600 de bulbi de crin și 23.100 de bulbi de lalele.

Pe 2 februarie, Cosmin Andrei, primarul PSD din Botoșani, a fost pus sub control judiciar și s-a autosuspendat din partid după ce DNA a anunțat că i-a dat subiectele unei apropiate pentru examenul prin care aceasta s-a angajat în Primărie. Cel care le-a oferit procurorilor documentul a fost chiar soțul femeii, șofer de TIR în Anglia și Italia. Acesta spune că soția lui era amanta primarului Cosmin Andrei.