Sume uriașe încasate de șeful de la Permise Auto Suceava. Primea mită și 20.000 de euro pe zi

Procurorii DNA susțin că membrii grupării infracționale care vindeau permise auto la Suceava încasau într-o singură zi 20.000 de euro. Șeful de la Permise Auto Suceava a fost reținut în noaptea de joi spre vineri.

27 nov. 2020, 16:35
Sume uriașe încasate de șeful de la Permise Auto Suceava. Primea mită și 20.000 de euro pe zi

Sume uriașe încasate de șeful de la Permise Auto. Serviciul Teritorial Suceava al DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu 26 și 27 noiembrie 2020, a 14 inculpați în legătură cu presupa fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere și înmatricularea autorismelor.

Citește și: 14 persoane reţinute în ancheta DNA de la Serviciul Permise Suceava. Activitatea instituţiei este blocată şi vineri

Într-un comunicat de presă al DNA se arată că o situaţie specială este cea a fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, Obreja Radu-Ionuţ. Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, acesta putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.

Sume uriașe încasate de șeful de la Permise Auto. „În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu «albirea banilor». Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, transmit anchetatorii.

Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja a fost reținut în noapte de joi spre vineri de către procurorii DNA, Serviciul Teritorial Suceava, pentru o perioadă de 24 de ore. Fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava este pus sub acuzare în două dosare penale.

În unul dintre acestea este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire de informații care nu sunt destinate publicității. Este vorba de dosarul în care a mai fost reținut și ofițerul Mihai Martin, de la Serviciul Județean Anticorupție. Potrivit datelor de anchetă, Mihai Martin ar fi divulgat o serie de informații despre efectuarea unor percheziții, conform monitorulsv.ro.

Al doilea dosar care îl vizează pe comisarul-șef Radu Ionuț Obreja este cel legat de șpăgile care se dădeau la serviciul pe care l-a condus o perioadă. În acest dosar, acesta este acuzat de comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, 4 infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.

În urma perchezițiilor de la domiciliul acestuia, anchetatorii au ridicat  37 de ceasuri de femei și bărbați, bijuterii din aur, peste 60.000 de lei, dar și circa 60.000 de euro. Suma de 50.o00 de euro a fost găsită  în portbagajul unui Audi A4, într-o borsetă, iar fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava ar fi justificat că i-a primit din străinătate, de la un amic, pentru a-i cumpăra acestuia un imobil.

 

 


loading...