Sumele din amenzile rutiere vor fi colectate într-un cont unic şi direcţionate către primării

Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, a declarat premierul Victor Ponta.

07 oct. 2013, 20:43
Sumele din amenzile rutiere vor fi colectate într-un cont unic şi direcţionate către primării

Sumele colectate din amenzi pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic şi ulterior vor fi transferate către primării. Contul va fi verificat de către Poliţie, iar şoferilor care nu îşi vor achita amenzile în termen de 30 de zile le va fi suspendat permisul de conducere.

Procedura a fost detaliată de către premierul Victor Ponta, în urma unei discuţii avute, luni, cu reprezentanţii Ministerului de Interne.

„Ţi se suspendă permisul până plăteşti amenda. Vă garantez eu că oamenii o să plătească”, a spus Ponta, la Antena 3.

În cazul accidentelor rutiere grave, judecătorul va dispune prelungirea dreptului de a mai conduce maşina doar dacă nu există niciun pericol pentru circulaţia pe drumurile publice, premierul apreciind că mulţi procurori şi judecători nu îşi vor asuma răspunderea „să lase un criminal să meargă în continuare cu maşina”. Dacă totuşi va exista o astfel de decizie, vor putea fi promovate căi de atac.

Durata de suspendare a permisului de conducere auto va fi prelungită până la doi ani pentru trecerea nelegală la nivel de cale ferată, mersul pe contrasens, conducerea sub influenţa alcoolului şi depăşirea cu peste 50 kilometri/oră a vitezei legale, de exemplu pe autostradă.

VEZI SI: Victor Ponta: Băsescu mi-a spus direct că vom plăti pentru că l-am suspendat