Summit-ul NATO din Turcia s-a lăsat cu muzică. Miniştrii şi diplomaţii au cântat We are the World VIDEO

Mai mulți miniștri de externe și oficiali ai NATO, prezenți în această săptămână în Antalya (Turcia), la summitul Alianței Nord-Atlantice, au fost filmați în timp ce cântau cunoscuta melodie a anilor '80, 'We are the World', informează joi DPA, citată de Agerpres. 

14 mai 2015, 16:58
Summit-ul NATO din Turcia s-a lăsat cu muzică. Miniştrii şi diplomaţii au cântat We are the World VIDEO

‘Să cântăm încă un cântec, cântecul păcii’ — invitația a fost lansată de artistul turc Behzat Gerceker, potrivit AFP, care menționează că, la auzul acestor cuvinte, Mevlut Cavusoglu și Nikos Kocias s-au ridicat de la masă și s-au alăturat cântărețului și formației sale, Enbe Orkestrasi, pentru a intona o versiune a melodiei de succes interpretată în 1985 de Michael Jackson și Lionel Richie.

Cotidianul turc Hurriyet a postat pe site-ul său un video înregistrat miercuri seară în care, pe o scenă și ținându-se de braț, apar miniștrii de externe grec Nikos Kotzias și turc Mevlut Cavusoglu. Între Grecia și Turcia au existat mereu tensiuni, îndeosebi din cauza Ciprului divizat, remarcă DPA.

Pe scenă se mai aflau secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaltul reprezentant al diplomației europene, Federica Mogherini, și comandantul suprem al forțelor aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove. În imagini se poate observa cum oficialitățile NATO râd, aplaudă și cântă.