Summit-ul ONU: Liderii lumii au fost serviţi la masă cu RESTURI ALIMENTARE

Doi bucătari vestiţi au preparat meniuri din resturi alimentare pentru zeci de lideri din lumea întreagă veniţi la summit-ul ONU, la New York.

29 sept. 2015, 19:52
Summit-ul ONU: Liderii lumii au fost serviţi la masă cu RESTURI ALIMENTARE

La un prânz de lucru neoficial privind clima şi dezvoltarea de durată, din cadrul reuniunii ONU, participanţilor li s-au servit meniuri care mai de care mai ispititoare, dar care fuseseră realizate în întregime din resturi de mâncare ce urmau să fie date la gunoi.

Gazda reuniunii a fost Secretarul General al ONU, Ban Ki -Moon, iar subiectul întâlnirii, Acordul privind clima, de la Paris, ce ar urma să fie încheiat până în decembrie. Prânzul din resturi alimentare servit oficialităţilor a vrut să atragă atenţia asupra importanţei agriculturii şi hranei, în general, dar şi a risipei de hrană şi, nu în ultimul rând, asupra resurselor regenerabile.

Citeşte şi Alimente pentru energie de consumat dimineaţa şi pe parcursul zilei

Chef-ii Sam Kass şi Dan Barber care sunt proprietarii restaurantului Blue Hill, au declarat agenţiei France Presse că au alcătuit meniul pentru distinşii lor oaspeţi din resturi de mâncare, iar aceştia nu s-au supărat. Din contră, au fost foarte încântaţi de savoarea meniurilor pe care le-au consumat şi au privit gestul bucătarilor ca pe o sugestie şi chiar un impuls pentru încheierea viitorului acord de mediu.

Risipa de hrană nu înseamnă numai bani aruncaţi la gunoi, ci şi un gunoi pentru mediu, pentru că îl poluează. Nu în ultimul rând, risipa „este o ruşine când atâţia oameni suferă de foame”, a mai spus Secretarul General al ONU.