Summitul liderilor europeni de stânga de la Roma, ANULAT după dispariţia avionului EgyptAir în Mediterană

O reuniune a liderilor europeni de stânga, printre care premierul italian Matteo Renzi și președintele francez Francois Hollande, ce trebuia să aibă loc vineri la Roma a fost anulată în urma dispariției avionului EgyptAir în Marea Mediterană, au afirmat joi oficiali italieni, potrivit Reuters.

19 mai 2016, 14:57
Summitul liderilor europeni de stânga de la Roma, ANULAT după dispariţia avionului EgyptAir în Mediterană

Renzi, cel care urma să fie gaza reuniunii, a discutat joi cu Hollande și a decis să amâne summitul pentru o dată ulterioară, a transmis biroul său într-un comunicat.

 Avionul EgyptAir de pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, a ieșit de pe radar la scurt timp după ce a părăsit spațiul aerian grec în noaptea de miercuri spre joi și la câteva minute după ce a intrat în spațiul aerian egiptean.

Reuniunea de la Roma a Partidului Socialiștilor Europeni (PES) urma să abordeze teme precum migrația și viitorul referendum din Marea Britanie privind apartenența la UE.

În afară de Renzi și Hollande, la întâlnire urmau să mai participe premierii Greciei, Alexis Tsipras, Cehiei, Bohuslav Sobotka, Portugaliei, Antonio Costa , și Suediei, Stefan Lofven.