Şumudică, dat afară de la Kayerispor. A ratat obiectivul şi s-a certat cu şefii

Marius Şumudică s-a despărţit de Kayserispor după patru eşecuri consecutive. Antrenorul român a ratat principalul obiectiv fixat în acest sezon, prezenţa în cupele europene.

16 mai 2018, 05:54
Şumudică, dat afară de la Kayerispor. A ratat obiectivul şi s-a certat cu şefii

Ca urmare a unui schimb de opinii cu domnul Marius Şumudică, am decis să o luăm pe drumuri diferite, despărţirea fiind de comun acord. Îi mulţumim profesorului nostru pentru ceea ce a făcut la Kayserispor„, se arată în comunicatul oficial al lui Kayserispor.

În prima jumătate a sezonului am atins un nivel ridicat de succes, în conformitate cu dorinţele conducerii noastre. De asemenea, am obţinut 30 de puncte cu un fotbal foarte bun. Cu toate acestea, acelaşi succes n-a mai fost repetat în partea a doua a sezonului, în ciuda sprijinului material şi moral acordat de conducerii lui (n.r. lui Şumudică) şi jucătorilor.

În acest context, Şumudică şi-a exprimat disconfortul pentru această situaţie şi a vrut să plece acum câteva săptămâni, dar conducerea noastră a ţinut să continuăm, deoarece ne doream stabilitate. Cu toate acestea, am făcut o analiză cu domnul Şumudică, care a cerut câteva întăriri, dar a ezitat să ne garanteze atingerea obiectivelor în sezonul următor„, se mai arată în comunicatul oficial.

Citeşte şi Marius Şumudica, în mijlocul unui SCANDAL URIAŞ. Gestul prin care i-a infuriat pe fani în TURCIA

Decizia şefilor lui Kayseri vine după patru înfrângeri consecutive suferite în campionat, în urma cărora echipa a căzut până pe locul 9 în clasament. Mai mult, Kayseri a obţinut o singură victorie în ultimele opt etape, suferind şapte înfrângeri.

Şumudică o părăseşte astfel pe Kayserispor la mai puţin de un an după ce preluase gruparea din Turcia. Românul şi-a condus echipa în 39 de partide şi are o medie de 1,62 de puncte pe meci.

Campion al României cu Astra în 2016, Şumudică s-a aflat la a doua experienţă ca antrenor în străinătate, după ce în sezonl 2012-2013 a antrenat-o pe Al-Shaab.