„Sunt frumoasă, bogată şi bună de măritat”. Ce se ascunde în acest mesaj

O tânără îmbrăcată în rochie albă şi călărind un cal alb a devenit un personaj cunoscut în China, după ce a început să folosească panouri publicitare uriaşe, aparent, pentru a încerca să se mărite.

17 ian. 2014, 08:41

200 de panouri de zece metri lungime şi patru lăţime înfăţişând-o pe frumoasa călăreaţă au fost instalate la începutul anului în toate staţiile de autobuz din oraşul Chengdu, din sud-vestul ţării. Imaginea este însoţită de anunţul: „Am casă, maşină şi economii… îl caut pe Domnul Potrivit şi un 2014 fericit”.

Tânăra Huang Lijuan, 28 de ani, ar fi recurs la această formă de publicitate pentru că părinţii o tot băteau la cap să se mărite. Campania ei a aprins, însă, discuţii pe Weibo, principala reţea de socializare din China.

Investigaţiile făcute de presă au scos la iveală câteva amănunte interesante. În primul rând, campania costă nici mai mult nici mai puţin decât 165.000 de dolari pe zi. În al doilea – Huang este directorul de marketing al unei firme locale de imobiliare.

Cum te păcălesc anunţurile matrimoniale

Tânăra a recunoscut în faţa jurnaliştilor că spaţiul publicitar i-a fost oferit de firmă, care nu avea ce să comunice în această perioadă pentru că îi întârziase un proiect imobiliar care trebuia promovat. Ea a spus că din cauza programului încărcat, nu are timp să-şi găsească un partener, scrie jurnalul.ro.

Unii internauţii suspectează că întreaga campanie este un artificiu de marketing, alţii că tânăra încearcă (şi a cam reuşit) să devină faimoasă peste noapte.

Campania de măritiş este oricum neobişnuită pentru o ţară în care bărbaţii au dificultăţi să-şi găsească perechea, din cauza dezechilibrului între sexe. În China, media este de 119 băieţi (130, în zonele rurale) născuţi la fiecare 100 de fete.