Super-alimente pentru un ten sănătos

Cel mai bun accesoriu pe care îl poate avea cineva este tenul curat, strălucitor și sănătos. Stresul, toxinele, stilul de viață își pot pune amprenta asupra aspectului tenului tău.

05 apr. 2017, 08:01
Super-alimente pentru un ten sănătos

Deși pe piața produselor cosmetice găsești o gama variată de produse care îți promit secretul întineririi și frumuseții veșnice, trebuie să ții totuși cont de un aspect extrem de important. Alimentația sănătoasă este vitală pentru buna funcționare a organismului tău și pentru a avea o piele frumoasă și curată. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi frecvent pentru a te bucura de un ten sănătos!

Semințele, secretul siluetei perfecte

Fie că sunt de in sau de floarea soarelui, semințele sunt un aliat de încredere pentru a te bucura de un stil de viașă sănătos. Semințele de în sunt bogate în Omega 3 și reduc riscul apariției ridurilor fiind utile și în cazul iritațiilor pielii și roșeții. Iar cele de floarea soarelui bogată fiind în vitamina E te protejează de radiațiile solare.

Fructele de culoare albastră și ciocolata

Extrem de bogate în antioxidanți te ajută să menții tinerețea pielii o perioadă îndelungată.
Deși mulți se abțin de la a mânca ciocolată contrat aparențelot aceasta nu favorizează apariția acneei ci ajută pielea să radieze, dacă alegi să optezi pentru un sortiment ce conține un nivel crescut de cacao.
Roșiile previn depigmentarea pielii

Datorită licopenului conținut acestea previn depigmentarea pielii fiind ideală să le consumi în orice sezon mai ales în salate.

Iaurtul îți oferă proteinele care să lupte împotriva ridurilor, asta în cazul în care alegi o gamă ce nu conține mult zahăr.

Somonul te scapă de stres, reduce anxietatea și depresia, bogat fiind în vitamina D, Omega 3 aduce beneficii atât pentru piele cât și pentru păr.

Spanacul – vitamina E, fier, magneziu, fibre, vitaminele A și C fac din acest aliment un ideal pentru un ten luminos și curat.

Ponturi

Pentru un ten curat este bine să bei multă apă, să mănânci sănătos și să aerisești foarte bine locuința ta. Pentru asta poți să optezi pentru niște pante de apartament care să îți purifice aerul.
Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibilă așa că trebuie să ai mare grijă în momentul în acre alegi cremele de față să nu fie prea grele pentru tenul tău.

Hidratează-ţi pielea în mod regulat cu un spray cu apă plată.

În cazul în care te confrunți cu cearcănele ar trebui să optezi pentru o alimentație bogată în potasiu și să consumi cât mai des cu putință banane.

Cea mai bună soluție pentru coșuri este să alegi un produs ce conține acid salicilic deoarece acesta deblochează porii și împiedică apariție inesteticelor coșuri. În plus încearcă să ștergi constant telefonul tău mobi cu șervețele antibacteriene, astfel numărul coșurilor de vor împuțina considerabil.
O mască sau un masaj cu ulei de arbore de ceai îți va revirgora tenul și te va ajuta să combați atât coșurile cât și punctele negre, deoarece este un antibacterian natural.

Află mai multe despre beneficiile consumului de banana AICI.