Super Luna Roz, fenomen astronomic rar în această noapte

Un fenomen astronomic spectaculos a avut loc noaptea trecută pe cer. Luna roz a putut fi văzută cu ochiul liber, pentru a doua oară anul acesta. Super Luna Roz se poate observa până miercuri dimineaţă.

26 apr. 2021, 11:14
Super Luna Roz, fenomen astronomic rar în această noapte

Super Luna Roz, a doua cea mai mare Lună Plină din 2021, va avea loc luni, 26 aprilie, potrivit NASA. Luna va putea fi observată cu ochiul liber timp de trei zile, de duminică seară până miercuri dimineață, transmite Live Science.

Super Luna va fi, de asemenea, mai aproape de Pământ decât oricare dintre celelalte luni pline din acest an, în afară de una. Numai Luna Plină din 26 mai va fi mai mare, depășind-o pe cea din aprilie.

Horoscop APRILIE 2021. Ce aduce noua lună? Despărţiri, împăcari, asocieri, revizuiri, razgândiri? Relaţia afectiva este în cumpănă?

Culoarea Superlunei nu este însă roz. Denumirea de Lună roz are legătură cu o floare sălbatică din Statele Unite, care are culoarea roz şi înfloreşte primăvara.

Fenomenul astronomic Luna roz poate fi observat până miercuri dimineaţă, când astrul va fi cu aproape o treime mai strălucitor şi poate părea cu 15% mai mare. În această perioadă, Superluna va fi în cel mai apropiat punct posibil de Pământ.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece, ninsori şi ploi în următoarea perioadă. Cum va fi de Florii şi Paște

Numele de Luna Roz a fost dat pentru prima data in Almanahul Fermierului din statul Maine (Statele Unite) in anii ’30, cand americanii au pus nume „indiene”, acestor fenomene ale satelitului Pamantului, scrie NASA. Culoarea provine de la florile numite Brumarele, niste plante erbacee, care isi au originea in America de Nord, scrie NASA.

Luna se va afla la cea mai mica departare de Pamant, denumita perigeu, la 357.373 de kilometri, conform Observatorului Regal din Londra, iar acesta este motivul pentru care vom vedea o Super Luna. Fara indoiala, marimea satelitului ramane acceasi, astrul orbitand pe o elipsa in jurul Terrei.

Scrutarea fenomenului de Super Luna roz va fi influentat insa de vreme, ideal ar fi ca in noaptea de 27 aprilie 2021, sa avem parte de un cer senin, care sa atraga privirile curiosilor.