Super-maşina cu cea mai rapidă acceleraţie din lume şi-a făcut intrarea pe piaţă. Spulberă orice concurenţă VIDEO

Aspark Owl este autoturismul cu cea mai rapidă acceleraţie din lume. Doar 50 de unități vor fi fabricate în întreaga lume, dar fiecare autoturism va fi diferit, datorită posibilității de personalizare completă a fiecărui vehicul.

24 nov. 2019, 14:48
Super-maşina cu cea mai rapidă acceleraţie din lume şi-a făcut intrarea pe piaţă. Spulberă orice concurenţă VIDEO

Săptămâna trecută și-a făcut „premiera mondială” maşina cu cea mai rapidă accelerație din lume. Este vorba despre mașina electrică sport Aspark Owl, capabilă să ajungă de la 0 la 60 de mile pe oră (96,56 k/h) în doar 1,69 secunde , a declarat producătorul japonez Aspark, în cadrul Salonului Auto de la Dubai, care a avut loc în perioada 12-16 noiembrie.

Mașina îşi depășește astfel rivalele sale cele mai apropiați, Rimac Concept Two și Tesla Roadster, care ajung la această viteză în 1,85 şi, respectiv, 1,9 secunde.

Aspark Owl are un pachet de baterii litiu-ion de 1.300 kilowaţi-oră, care alimentează cele patru motoare ale sale, cu o autonomie de până la 450 de kilometri. Automobilul are 2.012 cai putere şi poate ajunge până la o viteză de 400 km/oră. Șasiul său este fabricat din fibră de carbon cu un design complet aerodinamic (99 de centimetri înălțime și un nas ascuțit și uşor îndreptat în jos) şi o aripă posterioară retractabilă.

Conceptul original a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2017 și de atunci a suferit modificări uriașe de stil și de performanță „pentru a satisface cerințele de omologare la nivel mondial„. Acum, catalogat de creatorii săi drept „primul hipercar japonez complet electric” , își începe etapa de producție. Compania subliniază că doar 50 dintre aceste vehicule vor fi fabricate în întreaga lume, dar fiecare dintre ele va fi diferit de celălalt datorită capacității de a personaliza complet fiecare unitate.

Prețul versiunii de bază a Aspark Owl este de 2,9 milioane de euro (3,1 milioane de dolari), iar un exemplar poate fi rezervat cu un depozit de 55.000 de dolari. Primele comenzi sunt planificate să fie livrate în al doilea trimestru al anului 2020.