Super ofertă: Oraşul în care o o locuinţă se vinde cu 1 euro

Publicat: Joi, 07 August 2014 17:26 // Actualizat: Joi, 07 August 2014 17:26 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 20 de case au fost scoase la vânzare la preţul de 1 euro în satul Gangi, datând din secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia, relatează publicaţia online TheLocal.it

Oferta vine în condiţiile în care, de-a lungul anilor, numărul locuitorilor din sat a scăzut la aproape 7.000, după ce italienii s-au mutat în alte regiuni, în căutarea unui loc de muncă.
Autorităţile locale încearcă acum să revitalizeze satul, încercând să-i atragă pe străini să cumpere casele abandonate.

Marie Wester, agent imobiliar la compania Sicilian Houses, consideră că Gangi rămâne un "loc secret". "În cele mai multe cazuri, autorităţile nu au abilitatea de a vinde case în străinătate, însă doresc ca satul să prindă viaţă", a declarat Marie Wester.

Ea a descris casele cu o singură cameră ca fiind într-o stare deplorabilă, deoarece fie au fost abandonate de cei care au plecat, fie au fost donate municipalităţii de localnici care nu-şi mai permit să le întreţină.
"Autorităţile doresc ca străinii să vină şi să cumpere casele, deoarece, în absenţa locurilor de muncă, oamenii se mută în alte oraşe. Este un proiect minunat", a afirmat ea.

Pe lângă suma de 1 euro pentru achiziţionarea casei, se adaugă însă o serie de costuri suplimentare pentru cei interesaţi de oferta din satul Gangi. Taxele pentru achiziţia de proprietăţi în Sicilia se ridică la aproximativ 6.000 de euro.
În plus, viitorii proprietari trebuie să renoveze casa în termen de cinci ani, iar costurile sunt estimate la aproximativ 35.000 de euro, potrivit agentului imobliar.

Eforturile merită însă, asigură Marie Wester, care consideră că achiţionarea unei case la preţul de 1 euro le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a trăi într-un mediu autentic din Sicilia.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
case case Sicilia Gangi Sicilia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 aug 18:03
...secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia, relatează publicaţia online TheLocal.it Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
07 aug 17:39
...în satul Gangi, datând din secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia, relatează publicaţia …read more ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H