Super-taifunul Nepartak va lovi Taiwanul joi seară

Taiwanul se pregătește pentru trecerea super-taifunului Nepartak, așteptat să lovească insula joi seară, a anunțat agenția centrală de știri din această insulă, citată de DPA.

07 iul. 2016, 05:34
Super-taifunul Nepartak va lovi Taiwanul joi seară

Furtuna se afla joi dimineața la aproximativ 400 de kilometri est de Taipei iar prognozele spun că aceasta va aduce ploi abundente și vânturi puternice pe întreaga insulă începând de joi seara și în ziua de vineri, a declarat biroul meteorologic central.

Acesta a emis miercuri seară o avertizare de taifun, în special pentru zonele de est și de sud-est ale Taiwanului.

De asemenea, nordul Taiwanului se va confrunta cu ploi torențiale, au indicat meteorologii.

Compania feroviară Taiwan Railways a anunțat că își suspendă joi serviciile la nivel național. Alishan Forest Railway, o atracție turistică feroviară care rulează pe ecartament îngust până la o altitudine de 2200 de metri, va fi, de asemenea, suspendat de joi până sâmbătă.

Trenurile de mare viteză care operează în vestul țării vor fi, de asemenea, suspendate vineri.

Mai mult de 2.000 de turiști au fost evacuați miercuri seara din Green Island, mai precizează agenția DPA.

Peste 30.000 de soldați sunt gata să intervină în zonele care ar putea fi afectate, a declarat joi, Ministerul Apărării Naționale.

Nepartak, prima furtuna din 2016 din sezonul de taifunuri din zona Oceanului Pacific, a fost clasificat ca super-taifun de către centrul american de avertizare US Joint Typhoon Warning Center, precizează agenția DPA.