Super-Zeroii Braziliei, subiect de film. „Incredibilul Hulk şi Omul invizibil Fred”

"Incredibilul Hulk şi Omul invizibil Fred, super-zero-ii Braziliei", astfel s-ar putea intitula un film dedicat dezastrului Mineirazo şi istoricii înfrângeri braziliane cu 7-1 în faţa Germaniei, în semifinala Mondialului pe care îl găzduieşte, scrie într-o comentariu din seria nesfârşitelor ecouri ale celei mai mari surprize a istoriei Cupei Mondiale agenţia France Presse, citată de Agerpres.

11 iul. 2014, 14:52
Super-Zeroii Braziliei, subiect de film. „Incredibilul Hulk şi Omul invizibil Fred”

„Bineînţeles, Fred şi Hulk nu sunt singurii responsabili, dar prestaţiile lor contra Germaniei şi de-a lungul întregului turneu simbolizează falimentul individual şi colectiv al Selecao. 200 de milioane de brazilieni voiau eroi şi un al 6-lea titlu mondial: scenariul ideal s-a făcut ţăndări”, notează AFP, adăugând: „Prima constatare: Fred a marcat un singur, pricăjit, gol contra Camerunului (4-1), deja eliminată, la singurul meci uşor al brazilienilor. Dar mai ales nu a participat niciodată la joc, meritându-şi din plin supranumele de Omul invizibil„.

În aceeaşi ordine de idei, comentatorii subliniază faptul că Brazilia a părut adesea că joacă în 10, „singura dată când sosia lui Francis Perrin (actor francez – n. red.) a trecut ecranul în timpul Mondialului fiind în scena în care şi-a etalat talentele de actor cabotin, prăbuşindu-se în careu pentru a obţine un penalty controversat”. De altfel, toată lumea era la curent cu precaritatea tehnică a jucătorului, care nu a făcut gaură în cer la niciuna dintre echipele europene care l-au angajat, între care Lyon. Dar Scolari şi-a menţinut încrederea în jucătorul care a disputat ca titular cele 6 meciuri ale Braziliei. Ca şi cum şi-ar fi dorit Omul invizibil în atac.

Dar dacă omul a fost invizibil, aceasta s-a datorat mai ales din cauza sistemului lui Scolari şi falimentului liniei sale mediane, sterilă în atac, slabă în apărare, aşa cum a pus-o în lumină covârşitoarea dominaţie germană. Din acest punct de vedere, Hulk a fost orice în afară de Incredibil, numele personajului de la care şi-a luat porecla. Iar acest lucru timp de 4 săptămâni de competiţie. Dacă Fred nu a avut baloane, şi Hulk este de vină, ca şi Oscar şi Neymar, care nu l-au prea băgat în seamă„, scrie agenţia.

„Hulk şi Fred nu au reuşit să salveze patria. Pentru Fred, pare puţin probabil să-l revedem în galben. El va face parte din grupul jucătorilor daţi afară pentru o reconstrucţie. În ce-l priveşte pe Hulk, talentul şi forţa sa sunt indiscutabile, dar, ca şi imaginea eroilor de benzi desenate şi de film, îi trebuie un antrenor pentru a-l canaliza în direcţia cea bună. La 27 de ani, el poate spera să facă parte dintre cei ce vor rămâne şi vor încerca să se reabiliteze, după ce au fost dezamăgirile supreme ale Mondialului de pe teren propriu”, conchide AFP.