Superalimente ale lunii august pe care e bine să le consumi

Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara si aduce pe masa oamenilor o multime de alimente care pot face oricand parte dintr-o dieta sanatoasa.

01 aug. 2017, 12:40
Superalimente ale lunii august pe care e bine să le consumi

Iata care sunt superalimentele lunii august pe care ar fi bine sa le consumi:

O portie de pepene galben contine numai 46 de calorii, plus necesarul unei intregi zile de vitamine A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu si este plin de apa, sustine nutritionistul Mitzi Dulan.

Cum sa-l savuram: Poate fi consumat crud sau intr-o salata de fructe cu putina branza feta sau menta.

Vinetele sunt o sursa excelenta de vitamine B6 si K si contin si o multime de fibre. Aceste legume au in compozitia lor foarte multi antioxidanti ceea ce inseamna ca sunt benefice pentru sanatatea corpului in general si a inimii si memoriei in special.

Cum sa le savuram: Incearca sa le sotezi, pe gratar sau inabusite in putin ulei. Totodata, vinetele pot fi consumate si sub forma unei salate gustoase.

Fructele de padure in general sunt pline de fibre si antioxidanti si contin foarte putine calorii. S-a demonstrat ca un consum de mure incetineste declinul cognitiv, protejeaza inima si scade tensiunea arteriala. Aceste fructe sunt o sursa excelenta de potasiu si vitamine E, C, K, magneziu si fibre.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.