Superlativele mapamondului. Fenomenele incredibile ale naturii. Lacul Morţii – apa care împietreşte orice creatură VIDEO

Lacul Natron, cunoscut drept "lacul morţii" este un lac sărat, unic în lume, situat în nordul Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya.

03 iul. 2018, 08:21
Superlativele mapamondului. Fenomenele incredibile ale naturii. Lacul Morţii – apa care împietreşte orice creatură VIDEO

Ceea ce face acest lac special este amestecul natural de substanțe al bazinului său, care poartă chiar denumirea de natron (carbonat de sodiu decahidrat, Na2CO3x10H20), un „cocteil” utilizat în antichitate de către egipteni, la ritualurile de mumificare.

Substanţa cristalină cu efect mortal a ajuns aici din cauza erupțiilor vulcanice acumulate. Temperatura lacului poate ajunge la 60° C, iar în funcție de precipitații, alcalinitatea poate ajunge la un pH de 9 – 10.5 (aproape la fel de alcalin ca amoniacul).

Proprietăţile atipice fac din suprafaţa acestui lac un loc deloc prielnic vieţii. Aşa se face că, orice vieţuitoare care atinge suprafaţa apei lacului este transformată în „stană de piatră” şi conservată într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.

Lacul este o adevărată capcană a morţii pentru păsări, care, atrase de suprafaţa deosebit de strălucitoare a lacului, sunt induse în eroare şi deturnate de la ruta de zbor iniţială. Din păcate, odată ce au ating suprafaţa apei, zborul lor devine ultimul.

……………….

Citește mai mult despre LACUL MORȚII și urmărește VIDEO