Super-mama din Marea Britanie: La 37 de ani are 16 copii şi un nepot şi tot mai vrea urmaşi

Radford este cea mai numeroasă familie din Marea Britanie, cuplul Sue şi Noel Radford având până acum nu mai puţin de 16 copii. Iar Sue, care are doar 37 de ani, spune că nu se va opri aici.

07 ian. 2013, 10:48

Cu 16 copii şi un nepot, familia Radford este cea mai mare familie din Marea Britanie ai cărei membri trăiesc cu toţii sub acelaşi acoperiş.

La 37 de ani, când unele femei abia reuşesc să dea naştere primul lor copil, Sue Radford are deja 16. Ea şi soţul ei Noel, în vârstă de 41 de ani, spun că nu există fericire mai mare pentru ei decât să aibă şi să crească cât mai mulţi copii şi să-i vadă pe toţi în jurul lor, sub acelaşi acoperiş. Ei iubesc cu adevărat copiii, iar după fiecare naştere, când revine acasă cu nou-născutul, Sue îi spune lui Noel: „Mai vreau unul!”…

Sue şi Noel, care s-au cunoscut în copilărie şi s-au îndrăgostit unul de celălalt, îşi întreţin familia uriaşă din aproximativ 30.000 de lire sterline pe an, venit pe care îl scot din brutăria lor particulară, la care se adaugă o alocaţie pentru fiecare copil de 180 de lire sterline pe săptămână.

La câţi membrii numără această familie se înţelege că viaţa lor este destul de scumpă. Pe săptămână, hrana îi costă 250 de lire sterline şi constă în principal din carne, cereale, legume (cartofi şi morcovi, în special) şi produse lactate. Pâinea le vine de la propria lor brutărie.

La toate acestea se adaugă costul uniformelor şcolare, de aproximativ 700 de lire sterline pe an, în jur de trei aniversări pe lună pe care se duc vreo 3.000 de lire sterline în total, cu cadouri şi petrecere. Familia reuşeşte să plece şi în vacanţe, chiar şi în străinătate, iar cuplul iese cel puţin o dată pe lună la reustaurant sau petrece o noapte la hotel.

Suflete-pereche

Femeia a făcut primul copil, pe Christopher (27 de ani), când avea 14 ani, iar acum, după venirea pe lume, în octombrie, a lui Casper, cel de-al 16-lea copil, „supermama” se poate lăuda cu 9 băieţi  şi 7 fete. Sue s-a căsătorit cu Noel când ea a împlit 18 ani. Ea spune că sunt „suflete pereche”. Amândoi fuseseră crescuţi de părinţi adoptivi şi niciunul nu provenea din familii cu mulţi copii.

Ziua de muncă a lui Noel începe la 5:00 dimineaţa, iar cea a lui Sue, la 6:45 dimineaţa şi se termină, teoretic, la 22:00, singura excepţie fiind Caspar, pentru care se mai trezeşte la 2:00 noaptea, ca să îl alăpteze.

Sue mai spune că sarcinile ei au fost uşoare şi a născut repede. Pe Caspar, de pildă, l-a născut după numai 20 de minute de travaliu. „Corpul meu revine în formă relativ repede şi cred că având grijă mereu de copiii mei mă ajută să mă menţin în formă”, consideră „supermama”.

„Suntem încă o familie puternică. Casa noastră este mereu plină de râsete şi voci de copii şi asta ne place foarte mult”, a mai povestit femeia pentru publicaţia The Sun.

Cei 16 copii ai familiei sunt Christopher (23 de ani), Sophie (19), Chloe (17), Jack (15), Daniel (13), Luke (12), Milie (11), Katie (10), James (9), Ellie (7), Aimee (6), Josh (5), Max (4), Tillie (2 ani), Oscar (15 luni) şi Casper (3 luni).

Cu o lună înainte ca mama ei să îl nască pe Casper, Sophie, fiica ei de 19 ani, a născut o fetiţă, pe Daisy. Fetiţa este prima din seria nepoţilor familiei şi a fost făcută cu prietenul ei, Joe, care a devenit şi el un membru al familiei împreună cu care locuieşte într-o casă cu nouă camere amenajată într-un fost cămin de bătrâni.