Suporter mort înaintea derby-ului Portugaliei. Ceilalţi suporteri au fugit de la locul incidentului înainte ca poliţia să ajungă

Un suporter italian a decedat după ce a fost prins într-o bătaie de stradă între suporterii cluburilor Sporting Lisabona şi Benfica Lisabona, înaintea derby-ului Portugaliei ce va avea loc sâmbătă, de la ora 22:30, scrie Associated Press.

22 apr. 2017, 16:45
Suporter mort înaintea derby-ului Portugaliei. Ceilalţi suporteri au fugit de la locul incidentului înainte ca poliţia să ajungă

În vârstă de 41 de ani, Marco Ficini a fost lovit de o maşină, în apropierea stadionului Benficăi, în timp ce încerca să scape din mijlocul grupului de suporteri. Suporterul italian al echipei Fiorentina a călătorit la Lisabona pentru a o susţine Sporting, împreună cu câţiva prieteni, cele două echipe fiind înfrăţite. Ambele grupuri de suporteri au fugit de la locul incidentului înainte ca poliţia să ajungă, lăsându-l pe Facini în mijlocul drumului.

Potrivit Mediafax, Marco Ficini a murit la spital din cauza rănilor suferite, medicii neputând să-i mai salveze viaţa. Poliţia portugheză a deschis deja o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor care au condus la această tragedie. Conducătorii de la Sporting Lisabona au transmis, prin intermediul paginii de Facebook, un mesaj de condoleanţe, în care îşi exprimă regretul pentru cele întâmplate.

„Sporting Lisabona îşi exprimă un regret profund în urma evenimentelor tragice ce au avut loc în dimineaţa meciului cu Benfica, ce au dus la moartea unui susţinător al echipei noastre. Aşteptăm eforturile întreprinse de poliţie pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. Condoleanţe familiei îndurerate”, au scris oficialii de la Sporting pe pagina de Facebook.