Suporterii unguri vor fi conduşi la Gara de Nord

Suporterii României şi cei ai Ungariei vor fi conduşi de jandarmi, după meciul de vineri seară, pe trasee separate, fanii formaţiei oaspete urmând să ajungă la Gara de Nord, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie în acest scop, informează Jandarmeria Română.

06 sept. 2013, 18:58
Suporterii unguri vor fi conduşi la Gara de Nord

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să evite staţionarea în proximitatea Arenei Naţionale sau pe traseele de defluire a suporterilor. Măsurile au fost dispuse pentru a limita riscul producerii de noi incidente.

În privinţa incidentelor de dinaintea meciului de fotbal România-Ungaria, Jandarmeria afirmă că acestea „au fost generate exclusiv de atitudinea suporterilor unguri care, pe fondul consumului excesiv de alcool, au aruncat cu sticle, pietre, fumigene şi petarde şi au forţat cordonul de jandarmi, distrugând mobilierul teraselor şi unele mijloace de transport”.

„Niciun locuitor al Capitalei nu a suferit vreo agresiune din partea suporterilor maghiari, în ciuda momentelor tensionate din Centrul Vechi şi din Gara de Nord”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Incidentele s-au soldat, în schimb, cu rănirea a doi jandarmi şi cinci suporteri unguri, iar fanii turbulenţi au fost ridicaţi şi conduşi la Poliţie.

„Pe parcursul întregii zile, până la începerea partidei de fotbal, efectivele de jandarmerie au însoţit permanent grupurile de suporteri, pentru limitarea dispersării acestora în Bucureşti şi împiedicarea oricăror acte de violenţă fizică faţă de cetăţenii bucureşteni (…) Prin izolarea suporterilor, a fost evitată orice confruntare între susţinătorii celor două echipe”, se menţionează în comunicat.