Povestea impresionantă a unei românce. Mirela este ziua CERCETĂTOARE, noaptea – VÂNZĂTOARE

Mirela este o tânără din România care pentru a supravieţui în ţara în care s-a născut este nevoită să practice pe lângă meseria pe care o adoră, cea de fizician, şi o altă meserie, deloc ruşinoasă, cea de vânzătoare de haine de copii într-un magazin.

30 sept. 2015, 11:03

Mirela nu este o fire trista. Trist este insa salariul ei de cercetator fizician cu jumatate de norma: 4 milioane de lei pe luna. De acesti bani, ea stie sa calculeze adancimea exacta si pozitia pe scalp in care chirurgul trebuie sa introduca un electrod in cutia craniana, electrod pe care neurologul il va folosi pentru a stabili localizarea unei leziuni epileptice. Pentru asta a invatat patru ani, apoi a mai facut inca doi ani de master, scrie chirurgiaepilepsiei.ro.

Efortul a meritat insa. Acum, ea stie sa regleze echipamente de zeci de mii de euro in doar cateva secunde. Cu toate acestea, Romania o premiaza la sfarsitul lunii cu mai putini bani decat ar primi angajatul care face curat dupa operatie.

Din lipsa banilor, Mirela a fost nevoita sa se angajeze si ca vanzatoare intr-un magazin de haine pentru copii. În ciuda eforturilor depuse, Mirela este o fire optimista si iubeste meseria de fizician. Ea spera ca Romania va fi o alta tara, candva, iar stiinta va fi rasplatita asa cum se cuvine.

Citeşte şi Preţul supravieţuirii în România. Veniturile şi cheltuielile românilor