Supravieţuitorii din accidentul aviatic, păziţi milităreşte la spitalul din Cluj VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Patru supravieţuitori ai tragediei din Apuseni sunt păziţi milităreşte de medicii de la Spitalul de Urgenţă din Cluj. Ei se află în acelaşi salon, la Terapie Intensivă şi au un regim special, transmite România TV.

23 ian. 2014, 14:38
Supravieţuitorii din accidentul aviatic, păziţi milităreşte la spitalul din Cluj VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Nimeni nu intră în salonul în care sunt internaţi patru dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni, iar în spital toată lumea se fereşte să vorbească despre momentul în care vor fi externaţi. Cert este că starea lor este stabilă.

„Este un program de intrare, acolo la terapie şi acolo ei au un regim special, având în vedere că s-a facut atâta tevatură şi probleme cu mass media. Sunt într-un salon toţi cu intrarea specială”, a declarat un medic.

Potrivit unui alt cadru medical din spitalul de la Cluj, toţi pacienţii comunică şi nu acum nu mai au probleme serioase de sănătate. „Sunt vii şi zglobii”, a spus aceasta.

La secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean de urgenţă mai sunt internaţi trei medici şi pilotul. Toţi sunt sedaţi, dar în stare stabilă.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, declara, miercuri dimineaţă, că cei patru răniţi în accidentul din Apuseni au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, respectiv Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Ortopedie, Traumatologie şi Neurochirurgie, potrivit Mediafax.

El a precizat că acolo unde a fost cazul au fost reevaluate examinările imagistice şi nu au existat indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. „Starea pacienţilor este staţionară (…) În prezent, pacienţii sunt urmăriţi şi monitorizaţi în continuare în secţia de terapie intensivă”, a mai afirmat managerul SJU Cluj.

Răspunzând unor întrebări, el a spus că şi copilotul, care are cele mai grave leziuni, este în stare stabilă: „Copilotul este într-o stare nu la fel de bună ca şi ceilalti, dar şi el este în continuare în stare stabilă”.

Cei patru răniţi internaţi la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.