ELICOPTER PRĂBUŞIT ÎN SIBIU. Supravieţuitorii TRAGEDIEI AVIATICE au fost OPERAŢI

ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi sâmbătă noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare. Prognosticul în ambele este rezervat, potrivit Mediafax.

22 nov. 2014, 07:59
ELICOPTER PRĂBUŞIT ÎN SIBIU. Supravieţuitorii TRAGEDIEI AVIATICE au fost OPERAŢI

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. „Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore„, a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.

Comandorul va mai fi operat, întrucât la investigaţii a fost descoperit un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. El este, în continuare intubat, a mai spus medicul.

Şi Valentin Bora a fost operat sâmbătă noaptea. „Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri„, a precizat dr. Niţescu.

Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile. În acest moment, pentru ambii militari, prognosticul este rezervat.

VEZI ŞI ANCHETĂ de amploare în cazul TRAGEDIEI AVIATICE din SIBIU

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident.


loading...