Surdo-muţii ar putea beneficia de abonamente speciale de telefonie mobilă

Publicat: Miercuri, 19 Noiembrie 2014 10:09 // Actualizat: Miercuri, 19 Noiembrie 2014 10:09 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele cu dizabilităţi ar putea beneficia de oferte special adaptate nevoilor lor pentru serviciile de telefonie şi internet, conform unui proiect lansat în dezbatere publică de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

"ANCOM a iniţiat proiectul de decizie supus consultării publice în urma constatării faptului că ofertele furnizorilor de servicii de comu-nicaţii electronice, deşi diversificate din punct de vedere al planurilor tarifare, nu răspund în totalitate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi. De exemplu, utilizatorii de telefonie mobilă cu dizabilităţi auditive sau de vorbire folosesc în special SMS-uri şi internet pe mobil, celelalte beneficii incluse în pachetele tarifare, constând în apeluri telefonice, neputând fi utilizate de către aceştia", este precizat într-un comunicat de presă al ANCOM.

CITEŞTE ŞI ATENŢIE! Tarifele de roaming pot fi de peste 50 de ori mai mari în ţările din afara UE

În România, în prezent sunt înregistrate peste 700.000 de persoane cu handicap, conform informaţiilor oferite de Ministerul Muncii. Potrivit proiectului de decizie, utilizatorii cu dizabilităţi auditive şi/sau de vorbire ar putea beneficia de pachete care să conţină cel puţin: trafic nelimitat la internet fix - la un tarif de cel mult 7 euro/lună (inclusiv TVA); număr nelimitat de SMS-uri în reţea şi 150 de SMS-uri naţionale - la un tarif de cel mult 4 euro/lună (inclusiv TVA) - şi, la cerere, trafic de internet mobil de minimum 300 MB - la un tarif de cel mult 2 euro/lună (inclusiv TVA).

Pentru a putea beneficia de ofertele speciale, utilizatorii vor fi nevoiţi să pună la dispoziţia furnizorilor copii ale certificatului de încadrare în gradul şi tipul de handicap. Pachetele minime de servicii vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor cu dizabilităţi în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a noilor reguli, potrivit proiectului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abonament telefon surdo-muţi surdo-muţi telefonie mobilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 10:34
...lansat în dezbatere publică de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H