Surpriză: Ce alcoolemie avea tânarul care a ucis 5 persoane nevinovate pe DN 1

Autopsiile tuturor celor decedati in tragicul accident de sambata noaptea, cand un sofer sinucigas a intrat pe contrasens si, impreuna cu propria viata, a luat-o si pe a altor cinci nevinovati, au loc luni, la Ploiesti.

29 sept. 2014, 12:21
Surpriză: Ce alcoolemie avea tânarul care a ucis 5 persoane nevinovate pe DN 1

Autopsiile celor 6 persoane care au murit in accident au inceput la sediul IML Prahova. Este ultima formalitate care trebuie indeplinita, inainte ca familiile indoliate sa ia corpurile pentru a le pregati cum se cuvine de inmormantare.

Sunt foarte importante si testele toxicologice si de alcoolemie ale soferilor, insa e vorba in primul rand de toate analizele care trebuie facute pentru George Dumitru, soferul de 28 de ani despre care lumea crede ca a comis accidentul incercand sa isi puna capat zilelor.

CITEŞTE ŞI: Soţia şoferului mort în TRAGEDIA de pe DN1, în STARE DE ŞOC. S-a răzgândit în ultima clipă să rămână acasă

Din surse apropiate anchetatorilor, citate de PRO TV, se pare ca alcoolemia acestuia era zero, insa va mai dura cel putin 3 saptamani pana vom sti rezultatul analizelor toxicologice, pentru a afla daca a consumat vreo substanta interzisa.

Poliţia Prahova a deschis dosar de cercetare penală pentru omor din culpă în urma accidentului de pe DN1 soldat cu decesul a şase persoane şi provocat de un tânăr de 28 de ani care a vrut să se sinucidă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru omor din culpă în urma accidentului produs sâmbătă seară, când un tânăr de 28 de ani a intrat cu maşina pe contrasens, lovit violent un autoturism BMW în care se aflau cinci oameni.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au efectuat timp de câteva ore cercetarea la locul accidentului, iar maşinile implicate, care sunt distruse în totalitate, transformându-se în mormane de fiare, vor fi supuse unor verificări tehnice pentru a se stabili inclusiv viteza cu care rulau, anchetatorii spunând că viteza cu care conducea tânărul care a provocat accidentul era extrem de mare.

Conform surselor citate, cazul urmează să fie preluat de un procuror, iar anchetatorii aşteaptă acum rezultatele necropsiei, care vor arăta inclusiv dacă George Dumitru, tânărul care a provocat accidentul, consumase alcool sau droguri înainte de a urca la volan.

MĂRTURIE TERIFIANTĂ: Sinucigaşul vorbea la telefon cu o amică în timpul accidentului de pe DN1

Şase ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova şi mai multe echipaje SMURD de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la locul accidentului în câteva minute, însă cele nouă cadre medicale, cărora li se adaugă paramedicii SMURD, nu au putut decât să constate decesul celor şase persoane aflate în cele două maşini.

Membri ai echipajelor de salvare care au intervenit pentru scoaterea cadavrelor dintre fiarele maşinilor spun că cel mai grav a fost tânărul care a provocat accidentul. De asemenea, cele cinci victime din maşina care circula regulamentar au suferit multiple traumatisme, iar iniţial echipajele de intervenţie nu şi-au dat seama care este numărul victimelor. Astfel, în primă fază Poliţia a anunţat că este vorba despre două persoane decedate, apoi despre cinci, pentru ca în final să se constate că este vorba despre şase victime.

În urma accidetului, traficul pe DN 1 a fost restricţionat, circulându-se timp de peste patru ore cu dificultate, în condiţiile în care pe şosea au fost împrăştiate numeroase obiecte care se aflau în autoturismul BMW.

Accidentul s-a produs la ora 19.45, pe un sector de drum drept, la kilometrul 82+214 metri al DN1, în apropierea oraşului Băicoi. În zona unde a avut loc tragedia drumul are patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens de mers, sensurile fiind despărţite prin marcaj dublu continuu. Autoturismul marca Proton, la volanul căruia se afla George Dumitru, a trecut peste acest marcaj şi a izbit autoturismul BMW care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului extrem de violent, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Autoturismul BMW era condus de Robert Salvatore Gherghelaş, care avea 44 de ani, era mecanic în Câmpina, era căsătorit şi tatăl unui copil. Robert Gherghelaş era în maşină cu prietenul său, Florin Cioroba, în vârstă de 44 de ani, şi cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, în vârstă de 11 ani. În autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma să se căsătorească – Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, şi una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, în vârstă de 19 ani. Toate cele cinci persoane sunt din Câmpina.Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucureşti, ar fi încercat să se sinucidă, intrând cu maşina pe contrasens, însă cercetările în acest caz continuă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi lua adio de la cunoscuţi.