Surpriză! Ce jucători şi-ar dori Iordănescu la Euro 2016

Selecționerul Anghel Iordănescu, prezent, marți seara, la festivitatea organizată de CSA Steaua cu ocazia aniversării a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal, a declarat că și-ar dori la echipa națională a României pentru EURO 2016 măcar trei dintre jucătorii care au realizat performanța din 1986.

03 mai 2016, 20:56
Surpriză! Ce jucători şi-ar dori Iordănescu la Euro 2016

”Sunt 30 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc, o performanță istorică. Prețuirea și recunoștința este un lucru extraordinar. S-a vorbit despre eroii de la Sevilla și, dacă s-ar putea, i-aș dori pe toți la națională acum. Măcar trei dintre cei care au fost la Sevilla dacă ar veni să ne ajute atunci vă asigur că am reuși o performanță apreciabilă la EURO. Nu vreau să îi nominalizez pe cei trei pe care mi i-aș dori, eu îi prețuiesc pe toți din acea seară magnifică de la Sevilla”, a spus selecționerul, cel care a evoluat în finala cu FC Barcelona din ’86.

Emeric Ienei, antrenorul echipei Steaua din urmă cu 30 de ani, a declarat că este optimist în ceea ce privește repetarea performanței de atunci de către o formație românească. ”Mă simt bine că m-am întâlnit cu foștii mei jucători, actualii mei prieteni, care au adus un trofeu extraordinar țării românești. Șansa României și a Stelei a fost că în aceeași perioadă s-au întâlnit niște tineri care au fost uniți și au făcut o echipă aproape invincibilă. Cred că se mai poate câștiga un asemenea trofeu, pentru că am văzut în ultimul timp copii talentați, numai că trebuie să existe o selecție nu numai a juniorilor, ci și antrenorilor care îi pregătesc”, a explicat Ienei.

În schimb, Ladislau Boloni a afirmat că ar trebui să trăiască prea mult pentru ca o echipă românească să câștige din nou un trofeu european. ”Mă bucur că îi revăd pe băieți, sunt în formă bună. Sper să nu mai treacă mult până o echipă românească va câștiga o cupă europeană. Sper să îi aplaud și eu pe ei, dar mi-e teamă că pentru asta trebuie să trăiesc prea mult”, a spus Boloni.

Fostul fundaș Ilie Bărbulescu a declarat că la Sevilla în 1986 a trăit cea mai mare satisfacție din viața sa. ”Sufletul nostru a rămas tot tânăr, chiar dacă toți ne-am schimbat fizionomia după 30 de ani. Atunci am avut o echipă foarte bine pusă la punct, numai așa am putut realiza acea performanță de la Sevilla. Din păcate, nu cred că va mai fi posibil așa ceva. A fost cea mai mare satisfacție pe care o puteam trăi. Nu am băut șampanie din Cupa Campionilor, nu se putea. Am băut însă din trofeul mic care a rămas la noi atunci”, a precizat Bărbulescu.

Jucătorii, antrenorii și tehnicienii echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriți, marți seara, la aniversarea a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivități organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Național din Capitală.

Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Tudorel Stoica și Emeric Ienei au primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua câte o diplomă de excelență și un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni.

De la festivitate au lipsit foștii jucători Victor Pițurcă, Ștefan Iovan și Dumitru Stângaciu, toți aflați în străinătate la echipele pe care le antrenează.