Surpriza de la LIDL înainte de Crăciun, produsele se află de azi la raft. Preţuri mai mici ca de Black Friday!

Sărbătorile se anunţă mai sărace în acest an din cauza crizei mondiale legate de aprovizionare. Magazinele din România au început deja cursa pentru Crăciun cu produse de sezon.

01 nov. 2021, 10:31
Surpriza de la LIDL înainte de Crăciun, produsele se află de azi la raft. Preţuri mai mici ca de Black Friday!

Lidl ţine cont de sfatul specialiştilor. La sfârşitul lunii octombrie, specialiștii ne sfătuiesc să cumpărăm cadourile de Crăciun cât mai devreme. Blocajul apărut în lanțul de aprovizionare cu bunuri de larg consum la nivel mondial va afecta și țara noastră.

Mărfurile ajung mai greu și la prețuri mai mari, iar de Sărbători există riscul să găsim mai puține daruri de pus sub brad. O criză energetică izbucnită în China pune sub semnul întrebării și livrarea multor produse pentru Black Friday.

De vină pentru criza de mărfuri care se prefigurează la nivel global sunt costurile la transportul maritim, care au explodat în pandemie, dar şi întreruperea unor lanţuri de aprovizionare. Cererea globală pentru produse chinezeşti a fost atât de mare încât a generat scumpiri şi o criză de containere maritime.

Deja, cei de la LIDL Romania au anuntat in mod oficial lista de produse pentru Craciun de la Favorina, unul dintre brand-urile principale pe care lantul de supermarket-uri le are cu produse ieftine si bune pentru clientii sai din toata tara chiar acum.
Kaufland, anunţ URIAŞ pentru clienţi, reducerile care fac furori de la 1 noiembrie. Preţuri incredibil de mici la raft

LIDL Romania se pregateste din timp pentru Craciun, astfel ca produsele de la Favorina care sunt deja listate de catre lantul de supermarket-uri pot fi cumparate de catre oricine este interesat de ele. Asta inseamna ca va puteti aproviziona din timp cu tot ceea ce va intereseaza de la LIDL Romania pentru a nu pierde timpul in aglomeratia dinaintea sarbatorilor de iarna pentru a cumpara orice va doriti.

Lidl vine cu oferte de nerefuzat în săptămâna 1-7 noiembrie 2021. Produsele pe care le poți găsi la doar 5 lei!

LIDL Romania a decis sa ofere produsele Favorina, tematice de Craciun, inca din data de 14 octombrie, dar si pentru cei carora le era dor de una dintre cele mai importante sarbatori din an, si voiau sa simta mai devreme gustul produselor vandute in aceasta perioada.

LIDL Romania prezinta in catalogul sau o serie de produse care sunt vandute din 14 octombrie, insa pana la Craciun are segmentata includerea anumitor produse in cadrul magazinelor din toata tara. Dupa cum puteti vedea, pana in ziua de Craciun vor fi disponibile o varietate de produse tematice in toate magazinele LIDL Romania din toata tara, asa ca e improbabil sa nu gasiti tot ceea ce va intereseaza pana in respectivul moment, dar si la preturi bune.

LIDL Romania prezinta aici doar o parte dintre toate produsele care vor fi vandute la preturi neasteptat de bune pentru toata lumea, astfel ca pana la Craciun vom vedea cu siguranta si altele care vor avea preturi pe masura.

Lidl are şi alte produse la preţuri incredibil de mici din această săptămână. mașină de cusut electrică, marca SilverCrest, este disponibilă la prețul de 479 de lei. Dispozitivul dispune de lumină de cusut cu LED și include mai multe accesorii. Mașina poate executa 33 de tipuri de cusături. Lidl oferă garanție de 3 ani la acest produs.

Luni, 1 noiembrie, ajung în magazinele Lidl mai multe scule și unelte Parkside.

Pentru baie va fi disponibilă, începând de joi, o baghetă LED Livarno Home, la prețul de 30 de lei. Dispozitivul are dimensiunile 30,5 x 6 x 6,4 cm și oferă o intensitate a fluxului luminos de 100 lm.

Totodată, o aerotermă marca SilverCrest va fi disponibilă la prețul de 159 de lei. Aparatul dispune de două trepte de încălzire: 1.000 W și 2.000 W. Aeroterma are ecran LED și termostat. Dispozitivul poate fi folosit și ca ventilator. Aparatul poate fi controlat de la distanță din telecomandă.

În oferta Lidl va intra din nou periuța de dinți electrică cu acumulator Oral-B Vitality. Produsul va costa 90 de lei. Periuța are timer care avertizează utilizatorul, prin vibrații, când au trecut două minute de periere. În pachet sunt incluse două capete.

Surpriza de la LIDL înainte de Crăciun

Pentru cei creativi va fi disponibil un pistol de lipit la cald, marca Parkside. Produsul, cu putere de 25 W, va costa 50 de lei. Pistolul funcționează în două moduri: fără cablu, pentru lucrări de lipire scurte, punctuale; cu cablu, pentru lucrări continue de lipire.

Totodată, un aparat de gravat va costa 40 de lei. Acesta poate fi utilizat pentru materiale cum ar fi: metal, piatră, ceramică, sticlă, lemn sau mase plastice.

Black Friday 2021: Cum îți dai seama că ai găsit cel mai mic preț. Sfaturi pentru cumpărăturile online

Cum ofertele abundă în această perioadă, avem şi câteva sfaturi pentru a nu fi păcăliţi de magazine. Directorul general al Directiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, explică, pe Facebook, cum putem evita să ne păcălim de Black Friday și care sunt detaliile la care consumatorii ar trebui să fie foarte atenți.

„Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice.Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de dată aplicării prețului redus”, susține Paul Anghel.

Pentru siguranța cumpărăturilor din perioada ofertelor de Black Friday citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificăți dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs. Pentru cumpărăturile online:

  • Verificați stocul existent;
    Verificați prețul afișat pe site și dacă acesta este integral (conține sau nu TVA);
    Verificați dacă prețul include și costul de livrare.

Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informații:

  • Datele de identificare (denumirea, adresa poștală și electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăților comerciale și cel de înregistrare fiscală etc);
    Caracteristicile esențiale ale produsului;
    Prețul cu toate taxele incluse;
    Cheltuielile de livrare, dacă este cazul;
    Modalitățile de plata și de livrare;
    Perioada de valabilitate a ofertei sau a prețului;
    Durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;
    Existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a contractului.

Conform sursei citate, consumatorul poate contacta comerciantul prin telefon pentru a cere informații suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condițiilor de livrare; modul în care răspunde la aceste întrebări le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozității vânzătorului.

Cum se rambursează produsele cumpărate de Black Friday
„Consumatorul trebuie să știe că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunța contractual și 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulțumit de el, fără să invoce vreun motiv. În cazul returnării produsului, consumatorul își poate primi suma de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la dată la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului. Rambursarea se face folosind aceleași modalități de plata ca și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plata și cu condiția de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urmă rambursării”, mai arată oficialul.

Cumpărăturile din perioada Black Friday pot fi făcute în siguranță dacă:

  • Întocmiți o lista cu produsele pe care doriți să le achiziționezi și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru va va ajută să evitați falsele reduceri de prețuri, de exemplu atunci când comercianțîi măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat;
    Citiți cu atenție caracteristicile produsului;
    Verificați dacă produsul corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs.;
    Verificați stocul existent (pentru comerțul on-line);
    Verificați prețul afișat pe site și dacă acesta este integral (conține sau nu TVA), dacă prețul include și costul de livrare etc.
    În cazul în care comandăți online, verificăți, înainte de a trimite comandă, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ați ales produsul.
    Atenție la prețuri de Black Friday
    Cum trebuie afișat prețul? Indiferent că este vorba de un magazin online sau de unul clasic, prețul trebuie întotdeauna afișat clar, lizibil, în lei și cu toate taxele incluse (TVA și alte taxe suplimentare, dacă este cazul).Care sunt regulile privind reducerea de preț?

Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de dată aplicării prețului redus.

Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice:

  • fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat;
    fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare;
    fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat.
    Sursa: Facebook Paul Anghel
    Cumpărături de Black Friday: Plata cu cardul online
    Verificați întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat iar http:// e necriptat). Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN al cardului, parolă de Internet sau Mobile banking sau soldul contului atașat cardului.

Este normal să vi se ceară codul CVC/CVC2 (format din 3 cifre, inscripționat pe card). Nu divulgați nimănui datele cardului (cele 16 cifre ale numărului cardului, luna și anul când expiră, numele dețînătorului cardului, codul CVC/CVC2) sau informațiile dumneavoastră personale și nici nu țineți cardul și codul PIN în același loc.

Acordați o atenție sporită atacurilor de tip phising care pot apărea în această perioada. Nu accesați linkuri trimise prin e-mail/sms în care vi se cere să introduceți datele personale sau datele cardului. Raportați imediat orice eveniment cu potențial de fraudă. În acest sens, băncile vă pun la dispoziție un număr de telefon la care le poți apela oricând.