Surpriză de proporţii în Argentina. Messi este abia pe locul 3 între sportivii anului

În ciuda faptului că a doborât recordul de goluri marcate într-un an calendaristic şi este principalul favorit la câştigarea Balonului de Aur pentru al treilea an consecutiv, Lionel Messi a fost clasat abia pe locul trei de jurnaliştii argentinieni în topul naţional al sportivilor, pe 2012.

20 dec. 2012, 07:03
Surpriză de proporţii în Argentina. Messi este abia pe locul 3 între sportivii anului

Aşa cum „nimeni nu este profet în ţara lui”, calităţile artistice sau sportive ale unei persoane se bucură de o mai mare recunoaştere dincolo de graniţele statului în care aceasta s-a născut. Este şi cazul lui Lionel Messi, care în ciuda recordurilor pe care le-a doborât în 2012 s-a clasat abia pe locul 3 în topul celor mai buni sportivi argentinieni ai anului.

Cel recompensat cu distincţia „Olimpia de Oro” este boxerul Sergio Martinez, care i-a impresionat în acest an pe jurnaliştii argentinieni prin victoria obţinută în faţa mexicanului Julio Cesar Chavez Jr., într-o luptă ce i-a adus titlul mondial la categoria mijlocie, versiunea WBC. Pe locul doi s-a clasat un luptător de taekwondo, Sebastian Crismanich, care i-a adus Argentinei singura medalie de aur de la Jocurile Olimpice de vară, de la Londra. Abia pe locul 3 a fost poziţionat Lionel Messi, autorul unui record absolut de goluri marcate în 2012, 90. Trebuie menţionat că starul Barcelonei a obţinut însă titlul de Sportivul Argentinian al Anului, în 2011.

În ţara natală lui Messi i se reproşează că joacă mai bine la echipa de club decât la naţională, deşi pentru reprezentativa Argentinei a marcat 12 goluri în 9 meciuri, în anul 2012.