Surpriză pentru femeile din Iaşi, înainte de ziua de 8 Martie

Zeci de femei din Iaşi au avut parte de un cadou inedit, înainte de ziua de 8 Martie. Acestea şi-au testat limitele la Raliul Iaşiului, cu maşina, la karting şi cumpărături viteză. 

04 mart. 2017, 18:37
Surpriză pentru femeile din Iaşi, înainte de ziua de 8 Martie

Mitul care spune că femeia este dezastru la volan a fost dărâmat sâmbătă la Iaşi, unde zeci doamne şi domnişoare s-au înscris într-o competiţie de îndemânare automobilistică, concursul fiind gândit ca un cadou în avans de 8 Martie din partea organizatorilor Raliului Iaşului pentru femeile pasionate de condus.

Ieşencele au avut de parcus trei probe: una de îndemânare în poligon, o probă surpriză de viteză într-un traseu de karting şi cumpărături viteză, unde au condus un coş de cumpărături printr-un centru comercial.

Prima probă pentru ieşence a avut loc în poligon şi a fost una de îndemânare, iar şoferiţele au trebuit să termine traseul în cel mult patru minute fără a încălca nicio regulă de circulaţie.

Dacă în anii trecuţi ieşencele se puteau înscrie în concurs cu maşinile personale, acum, pentru ca şansele de la start să fie egale, toate au condus aceeaşi maşină la proba de îndemânare.

Organizatorii competiţiei spun că proba pe care au avut-o de traversat ieşencele aminteşte de vechiul poligon, dar şi că, de la an la an numărul concurentelor este tot mai mare. 

Emoţiile mai mari au fost în poligonul de karting, pentru că multe dintre participante nu se urcaseră niciodată la volanul unui kart, iar proba era una de viteză.

Cel mai scurt timp înregistrat în traseul de karting a fost de 47 de secunde, iar cea care a reuşit să scoată acest timp câştigând şi competiţia, după proba de cumpărături viteză, într-un centru comercial din Iaşi, scrie Mediafax.