Surpriză polară: O femeie s-a trezit cu o vulpe în cap FOTO

O femeie din Norvegia a avut parte de o "căciulă" de blană naturală şi vie: o vulpiţă polară i-a sărit în cap şi a rămas acolo câteva momente, în speranţa că va primi ceva bun de mâncare.

17 apr. 2014, 16:58

Scena a fost imortalizată de fotograful Pål Jakobsen, care s-a oferit drept „momeală”, împreună cu alţi doi prieteni, într-un parc plin de vulpi şi de lupi.

Jackobsen se afla la Polar Park Arctic Wildlife Center din Norvegia, unde a descoperit că vulpiţele şi lupii pot fi nişte animale extrem de tandre. Animalele i-au pupat pe cei trei vizitatori, însă, aceştia au fost avertizaţi să nu se uite direct în ochii lupilor, pentru a evita orice problemă.

În fotografiile sale, se poate observa o vulpiţă polară nebunatică, ce a sărit în capul prietenei sale, Lene Kvandal. Îngrijitorul parcului, Stig Sletten, a atras-o pe vulpiţă cu recompense.

În general, lupilor le este frică de oameni genetic, ceea ce înseamnă că lupii din captivitate nesocializaţi se tem şi ei de oameni şi trăiesc în condiţii stresante. Lupii din parcul norvegian au fost însă obişnuiţi de mici cu oamenii şi nu trăiesc în cuşti.

„Aceşti doi lupi din fotografii au fost socializaţi cu oamenii. A fost o experienţă incredibilă pe care nu o să o uit niciodată”, a spus fotograful.

Deşi vulpile polare nu sunt ameninţate cu dispariţia la nivel mondial, cele din Norvegia sunt în stare critică.