Surpriză! Ramzan Kadîrov și-a anunțat retragerea. Liderul cecen a recrutat mercenari pentru Vladimir Putin

Vladimir Putin ar putea pierde unul dintre oamenii săi de bază. Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a anunțat sâmbătă că se retrage din funcție. 

04 sept. 2022, 10:29
Surpriză! Ramzan Kadîrov și-a anunțat retragerea. Liderul cecen a recrutat mercenari pentru Vladimir Putin
Ruşii şi-au scos soldaţii din închisoare şi i-au trimis să lupte în Ucraina

Războinicul lui Putin, care l-a ajutat pe președintele rus în recrutarea de mercenari pentru războiul din Ucraina, a făcut anunțul retragerii pe Telegram. El a amintit că se află de 15 ani la putere și că acum merită o vacanță „pe termen nedefinit”.

Kadîrov este ferm convins că cecenii îi vor respecta decizia.

„Conduc republica de 15 ani. Noi, caucazienii și cecenii, avem o vorbă: indiferent cât de stimat și dorit este un musafir, dacă pleacă la timp, se face și mai plăcut. De aceea, cred că mi-a venit și mie timpul. Până să fiu dat afară. Cred că sunt deja bătrân”, a declarat Kadîrov.

 

Se joacă Ramzan Kadîrov cu nervii lui Vladimir Putin?!

 

Presa internațională susține că anunțul lui Kadîrov ar fi, de fapt, o păcăleală. Cecenul ar folosi retragerea ca metodă de șantaj pentru Kremlin, pentru a obține noi beneficii la ordinul lui Vladimir Putin.

De-a lungul timpului, Kadîrov a mai amenințat o dată cu retragere.

În vârstă de 45 de ani, Ramzan Kadîrov conduce regiunea cecenă din 2007. Este liderul cu cea mai lungă vechime de pe teritoriul rusesc. El i-a succedat în funcție tatălui său, care a fost în război cu Moscova. Sub conducerea lui Kadîrov, Cecenia a devenit loială Moscovei.