Cinci pacienți au murit, de fapt, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Ministrul de Interne a confirmat

Crește bilanțul deceselor provocate de incendiul izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală.

29 ian. 2021, 11:26
Cinci pacienți au murit, de fapt, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Ministrul de Interne a confirmat

UPDATE

. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că bilanțul deceselor de la Institutul Matei Balș a crescut la 5.

Cea de-a cincea victimă care a murit la Balș a fost găsită carbonizată în baie, acum, după câteva ore după ce au găsit celelalte corpuri iar pavilionul în care s-a întâmplat tragedia nu avea autorizație ISU de funcționare

Știre inițială

Potrivit ultimelor informații confirmate din mai multe surse, cinci persoane ar fi murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balș, nu patru cum se anunțase inițial.

Patru pacienți ar fi fost arși de vii, iar cea de-a cincea ar fi decedat ulterior, anunță Antena 3.

Cauza tragediei de la Balș

Mai mulți brancardieri, asistente, infirmiere au fost duși la audieri. Potrivit declarațiilor făcute de aceștia, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit. „Ne-am văzut moartea cu ochii. Era un domn care avea în priză o baterie externă, tabletă, telefon și care își scotea mereu masca de oxigen”.  Scurtcircuitul ar putea să fi fost cauzat de tuburile de oxigen care au intrat cu o sursă de încălzire.

Inițial s-a spus că incendiul ar fi pornit de la o aerotermă. Acum se merge pe varianta unui scurtcircuit.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Patru pacienţi au murit în urma incidentului.

Streinu-Cercel: „Toți pacienții erau conectați la oxigen”

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institului Matei Balș din București, a declarat vineri dimineață că incendiul s-a produs la saloane în care erau internați pacienți COVID, și care erau conectați la oxigen.

„Din păcate, toți pacienții internați cu COVID au nevoie de oxigen. Ei erau conectați la oxigen. Starea lor de sănătate era medie spre severă. Nu este nimic bun pentru acești pacienți COVID. Din păcate, pacienții trebuie monitorizați în continuare, evaluați din punct de vedere al posibilelor afectări de căi respiratorii”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la sosirea la Spitalul Matei Balș.

„Clădirea este din 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere. Inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen, pentru că oxigenul, după cu știți, reprezintă un medicament în momentul de față. Nu știu de la ce a izbucnit incendiul”, a mai spus Adrian Streinu Cercel, citat de România TV.

Premierul României, primele declarații după incendiul de la Balș: ”O tragedie! Reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”

Premierul României a reacționat în urma incendiului izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta susține că o tragedie a lovit Bucureștiul, din păcate, cu victime.

”În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid”.