Cine ar putea să-l înlocuiască pe Kelemen Hunor la şefia Ministerului Culturii

Hegedus Csilla, in prezent secretar de stat la ministerul culturii, si Biro Rozalia, presedinta Consiliului Reprezentativ al UDMR sunt principalele nume vehiculate pentru a-l inlocui pe Kelemen Hunor la ministerul culturii dupa 1 august, au declarat pentru HotNews.ro surse din Uniune.

15 iul. 2014, 18:52
Cine ar putea să-l înlocuiască pe Kelemen Hunor la şefia Ministerului Culturii

Rozalia Biro a confirmat pentru HotNews.ro ca ar fi una din variantele luate in discutie, dar a precizat ca nume ca Marko Bela sau Laszlo Borbely au prioritate la aceasta functie.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat la România TV, ca si-ar dori ca UDMR sa nominalizeze o femeie pentru aceasta functie.

Potrivit surselor HotNews.ro, Kelemen Hunor o sustine pe actualul secretar de stat la cultura, Hegedus Csilla in timp ce garda veche ar dori ca la cultura sa fie propusa senatoarea Biro Rozalia, presedintele CRU. „Discutii sunt de toate felurile. Da, s-a discutat si varianta aceasta” a declarat, pentru HotNews.ro, senatoarea de Bihor. Nunmele acesteia este vechiculat si ca potential candidat la presedintia Romaniei din partea UDMR, mai ales ca Hunor nu ar dori sa candideze deoarece se teme ca va lua sub 3% ceea ce i-ar afecta sansele de a obtine un nou mandat de presedinte al Uniunii, au mai declarat sursele citate.