SURSE GUVERNAMENTALE: Se analizează redeschiderea graduală a grădiniţelor şi a şcolilor

Potrivit unor surse guvernamentale citate de edupedu.ro, autorităţile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, începând cu clasele mici. 

03 nov. 2020, 19:41
SURSE GUVERNAMENTALE: Se analizează redeschiderea graduală a grădiniţelor şi a şcolilor

Potrivit surselor citate, se ia în calcul redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar (clasele pregătitoare – IV-a). De asemenea, aceleaşi surse precizează că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Discuțiile vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni.

Citeşte şi ŞCOLI ÎNCHISE până trece pandemia. Anunţ oficial al preşedintelui Iohannis

Recent, Italia a decis ca doar elevii de liceu să treacă 100% la învăţământ la distanţă, în timp ce copiii de grădiniță și școală primară și gimnazială continuă să meargă la cursuri. Dar guvernul a mai decis ca mall-urile să fie închise în week-end, a impus limite de mobilitate între regiunile expuse riscului, muzeele, sălile de bingo și sălile de pariuri să fie închise, mijloacele de transport public vor putea circula la 50% din capacitatea maximă şi circulația persoanelor va fi limitată seara (sursa și detalii).

Începând de marți, Austria intră în carantină parţială cel puţin patru săptămâni, dar majoritatea şcolilor urmează să rămână deschise, relatează Agerpres. Măsurile intră în vigoare în timp ce capitala Viena a fost blocată în mare parte, după atacul terorist comis luni. La nivel naţional, restaurantele, barurile şi aproape toate instituţiile culturale şi de agrement urmează să se închidă, iar oamenii nu ar trebui să-şi părăsească locuinţele între 20:00 şi 6:00 (19:00 şi 5:00 GMT), cu excepţia cazului în care au un motiv întemeiat.

Guvernul Greciei a anunțat în urmă cu o zi că în județele Salonic și Serres vor intra în vigoare măsuri de restricție extrem de dure din cauza numărului mare de infecții cu Covid-10. Deși libertatea de mișcare va fi restricționată sever, școlile din cele două județe rămân deschise.

Anglia, Portugalia, Franța, Belgia și Germania au impus și ele săptămâna trecută restricții dure pentru combaterea pandemiei, dar mențin deschise școlile. Belgia a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită cu două săptămâni, după care copiii revin în școli.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii anunţă în ce condiţii s-au putea carantina Bucureştiul


loading...
Partenerii noștri