SURSE: INML ar fi reconstituit scheletul Alexandrei Măceşanu. Familia a cerut o contraexpertiză

Ancheta în cazul morţii Alexandrei Măceşanu avansează cu repeziciune. INML ar fi reconstituit deja scheletul nepoatei lui Cumpănaşu, în timp ce familia cere două contraexpertize internaţionale.

10 sept. 2019, 19:25
SURSE: INML ar fi reconstituit scheletul Alexandrei Măceşanu. Familia a cerut o contraexpertiză

Experții INML ar fi reconstituit scheletul Alexandrei Măceșanu, potrivit informațiilor furnizate de jurnalista Adina Aghelescu pentru Antena 3. 

La INML, ar fi fost reconstituit scheletul din fragmentele osoase găsite în butoiul în care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ars corpul Alexandrei Măceșanu. Această reconstituire, afirmă surse judiciare pentru sursa citată, s-a putut realiza întrucât au fost regăsite resturi scheletale din toate fragmetele anatomice ale corpului.

De asemenea, s-ar fi început şi o reconstituire a scheletului din fragmentele schelatare găsite în lizieră, descoperite de anchetatori în baza indicaţiilor date de Dincă. Procedura este în curs de finalizare.

Familia Alexandrei a depus actele pentru două contraexpetize internaționale. Prima, se referă la probele ADN din butoiul din curtea casei din Caracal, care are scopul să confirme sau să infirmele că rămășițele aparțin Alexandrei.
 
Cea de-a doua va stabili posibilitatea sau imposibilitatea arderii unui corp uman într-un butoi precum cel folosit de Dincă.
 
„Am fost hotărât să facem contraexpertiză, o să depunem această solicitare, vor fi două expertize. Una care să confirme sau nu ADN-ul și cea de-a doua va viza oferirea unei dovezi clare privind posibilitatea sau imposibilitatea arderii unui corp, există centre în lume, procurorii au călcat codul penal, prin procesul verbal trebuiau să facă demonstrația, dacă da ce rămășițe rămâneau. Această a două expertiză va stabili și dacă în urma acestor condiții de ardere puteau rămâne rămășițe care să aducă cât mai aprope cu persoană arsă”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la România TV.

loading...