SURSE – Liberalii din echipa lui Ludovic Orban vor retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu

Ludovic Orban și liberalii vor să-și retragă sprijinul politic acordat premierului Florin Cîțu, potrivit unor surse politice citate de RomâniaTv.

08 iul. 2021, 17:12
SURSE – Liberalii din echipa lui Ludovic Orban vor retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu

Liberalii pregătesc o ședință extraordinară vineri dimineață în care se va discuta despre decizia lui Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, mai anunță sursele România Tv.

Reprezentantul PNL, Virgil Guran, nu a respins posibilitatea retragerii sprijinului pentru premier, ba chiar a anunțat discuții pe acest subiect în partid. ”Asta se va discuta în forurile statutare, nu cred că se va ajunge la…”, a spus Guran.

Într-o intervenție telefonică la RTV, Rareș Bogdan spune că nu crede că se pune problema retragerii sprijinului politic în cazul lui Cîțu.

„Nu cred că se pune problema să retragă sprijinul politic a lui Cîţu. Ne întâlnim cu toţii la Craiova, cu Florin Cîţu, cu Ludovic Orban, avem alegeri în Dolj.

Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. Nazare a explicat şi de ce a refuzat să-şi dea demisia. Eu vreau să vorbesc cu un om care cunoaşte PNL. Nu s-a întâmplat niciodată situaţia să arate două viziuni. Cum eu am ştiut de marţi de la ora 13:00, pot să spun clar, garantez că Ludovic Orban ştia la o oră sau două la acest moment. A fost o cerere a lui Florin Căîţu către NAzare. Era o intenţie, urmând să fie informaţi membrii coaliţiei. Ludovic Orban nu poate spune că a aflat din presă. Eu nu spun că minte Ludovic Orban că minte, poate nu îşi aminteşte. Discuţia între Cîţu şi Nazare a fost marţi. Cîţu i-a cerut lui Nazare să părăsească funcţia de ministru. Cred că e un joc politic.”

Cîțu l-a demis pe Alexandru Nazare fără să-i ceară acordul lui Ludovic Orban

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe. Interimatul la Finanţe va fi asigurat de premier.

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

„Am avut o discutie cu liderii coalitiei despre decizia domnului ministru Nazare de a nu-si da demisia, preferand sa fie remaniat, astfel incat am mers mai departe”, a mai spus Citu.

„Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la şase luni de zile. Astăzi, vorbim despre Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanţe, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât şi pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate. (…) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (…) Sunt proiecte care au impact în viitor”, a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.